ΣΤΗΜΕΝΑ: Μπλεγμένη κι η ΑΕΛΚ στις συνομιλίες!

18/07/2011 - 10:39 Τελευταία τροποποίηση στις 18/07/2011 - 11:15

Το πόρισμα της Αστυνομίας που στηρίζεται σε καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών του Γιώργου Τσακογιάννη αποκαλύπτει ότι παράγοντες στοιχημάτιζαν και εναντίον των ομάδων τους. Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες εξηγούνται με λεπτομέρειες, πως στήνονται παιχνίδια στη Football League και στη Football League 2, περιγράφει το διαβιβαστικό σημείωμα της αστυνομίας προς την Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Η εφημερίδα Goal δημοσιεύει σήμερα την αναφορά του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, καθώς και το πόρισμα, που βασίζεται σε καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών του Γιώργου Τσακογιάννη.

Σε μια από τις συνομιλίες μάλιστα γίνεται αναφορά και στην ομάδα της ΑΕΛΚ, κατά τη διάρκεια συζήτησης του Τσακογιάννη με κάποιον "Γιάννη", ο οποίος ισχυρίζεται πως από "την ομάδα της Καλλονής του είχαν τάξει 10.000€, αλλά δεν του έδωσαν τίποτα", ενώ λίγο πιο κάτω στο καταγεγραμμένο τηλεφώνημα γίνεται εκ νέου αναφορά στην Καλλονή, με τον "Γιάννη" να επισημαίνει ότι "έχασε 15.000€ από την Καλλονή" κι ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος, γιατί έτσι κι αλλιώς δεκαπέντε άτομα είναι.

Από τα συμφραζόμενα, προκύπτει ότι ο "Γιάννης" αποτελεί παράγοντα ομάδας του βορείου ομίλου, που "έστηνε" παιχνίδια εις... βάρος του, εισπράττοντας χρήματα από τους αντιπάλους του και ποντάροντας τα στην ήττα της ομάδας του, ώστε να πολλαπλασιάσει το κέρδος του.

Οι δημοσιογράφοι των Μέσων ενημέρωσης Πανελλήνιας εμβέλειας, όπως η εφημερίδα "Goal" αλλά και το "Sport24.gr" σημειώνουν στις αναλύσεις τους, πως από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκύπτει σαφέστατα ένα "παράνομο αλισβερίσι" πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων της Football League 2 σε όσα ματς προσφέρονταν για live στοιχηματισμό, στο οποίο συμμετείχαν παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές, προπονητές αλλά και "ενδιάμεσοι", με διπλό στόχο, άλλοι τους κερδισμένους βαθμούς κι άλλοι τα χρήματα. 

Αναλυτικά, η συνομιλία:

"Tην 11-03-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί εκ νέου με τον «ΓIANNH» και συζητούν για το θέμα του στοιχηματισμού. O «ΓIANNHΣ» λέει ότι φοβήθηκε γιατί κατά το παρελθόν την είχε πατήσει με τον ΨΩMIAΔH και την ομάδα ANAΓENNHΣH ΓIANNITΣΩN, ενώ με την ομάδα της KAΛΛONHΣ του είχαν τάξει δέκα χιλιάδες (10.000), αλλά δεν του έδωσαν τίποτα. O «ΓIANNHΣ» λέει επίσης ότι την ημέρα του αγώνα ήταν κοντά του και κάποιοι, οι οποίοι είχαν κάποιους κωδικούς και θα του έδιναν τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ για να στοιχηματίσουν στον αγώνα. Aναφέρουν κάποιον «ΠAΓΩTATZH», ο οποίος λειτουργούσε το όλο θέμα. Συζητάνε για επόμενο παιχνίδι της Σκύδρας και ο TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι δεν πρόκειται να του δώσουν λεφτά για να δώσει το παιχνίδι. O «ΓIANNHΣ» λέει ότι «έχασε» δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ από την KAΛΛONH και τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος για την ομάδα του, αφού μόνο δεκαπέντε άτομα είναι. O TΣAKOΓIANNHΣ λέει ότι χάσανε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα, γιατί αυτούς τους αγώνες τους διαθέτουν στο στοίχημα τελευταία στιγμή και λίγο πριν την έναρξή τους."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey