«Λουκέτο» στους συνδέσμους!

26/07/2011 - 21:32

Σε αποφασιστική κίνηση προκειμένου να παταχθεί η γηπεδική βία προχώρησε η πολιτεία ανακοινώνοντας ότι μπαίνει λουκέτο στους συνδέσμους οπαδών μέχρι το καλοκαίρι του 2012!

«Οι σύνδεσμοι θα πάψουν να λειτουργούν με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και δεν νομίζω πως θα κλάψουν πολλοί από αυτήν την εξέλιξη», τόνισε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και ανέφερε πως πρόθεση της Πολιτείας είναι το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά και εφόσον υπάρξουν ποινές για ομάδες που είναι μπλεγμένες στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.

Βέβαια καλό είναι σε όλα αυτά να κρατήσουμε και μια... πισινή γιατί πολλές φορές στο παρελθόν είχαν παρθεί ανάλογες αποφάσεις που δεν... τηρήθηκαν. Θυμίζουμε άλλωστε την δέσμη μέτρων μετά την δολοφονία Φιλόπουλου!

Ο κ. Γερουλάνος ξεκαθάρισε πως η αναστολή θα ισχύσει ως το καλοκαίρι του 2012 ενώ στην συνέχεια θα λειτουργήσουν ως... λέσχες φιλάθλων απόλυτα ελεγχόμενες από κάθε ΠΑΕ. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι και την νέα σεζόν, όποτε αυτή αρχίσει δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις οπαδών στα εκτός έδρας ματς των ομάδων τους!

Ιδιώνυμο ξανά!

Η μεγάλη είδηση λοιπόν είναι η επιστροφή του ιδιώνυμου που στο παρελθόν είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους φιλάθλους, αλλά και τους ομάδας. Ιδιώνυμο είναι η μη αναστρέψιμη ποινή φυλάκισης με δύο κριτήρια.

Το πρώτο είναι όταν ο δράστης χρησιμοποιήσει όπλο ή άλλο μέσο που εγκυμονεί τον άμεσο κίνδυνο και το δεύτερο κριτήριο όταν διαπιστωθεί η αντικοινωνικότητα του δράστη αθλητικής βίας. Παράλληλα η ΔΕΑΒ θα ενημερώνει απευθείας τις Αστυνομικές Αρχές για τους ύποπτους ως «προσυνενοημένους» αγώνες, δηλαδη τους «στημένους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey