Πρωταθλήματα "μελλοθανάτων" ομάδων!

08/08/2011 - 22:54 Τελευταία τροποποίηση στις 08/08/2011 - 22:59

Η απόφαση που λήφθηκε από τη Σούπερ Λίγκα και την Ένωση Φούτμπολ Λιγκ – Φούτμπολ Λιγκ 2 ώστε ν’ αρχίσουν τα πρωταθλήματα στην ώρα τους οδηγεί σε πρωταθλήματα "μελλοθανάτων" ομάδων.

Ομάδων που γνωρίζουμε από τώρα πως εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων λόγω των εκθέσεων της UEFA και των τηλεφωνικών συνομιλιών, θα τους ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και βάσει του τρόπου που έχουν δικάσει μέχρι τώρα οι πειθαρχικές επιτροπές θα τιμωρηθούν με υποβιβασμό αφού αυτή η ποινή ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ προβλέπεται στο άρθρο 21 του ΚΑΠ που αφορά τα παραπτώματα της «δωροδοκίας» και του «στοιχήματος».

Οι «μελλοθάνατες» ομάδες θα δικαιούνται να παρατείνουν την παρουσία τους στην κατηγορία που αγωνίζονται συμβάλλοντας σ’ ένα αλλοιωμένο πρωτάθλημα.

Ας υποθέσουμε ότι η «ομάδα Α» υποβιβάζεται σε πρώτο βαθμό. Τι θα γίνει με τους αγώνες που θα έχει ήδη δώσει στο νέο πρωτάθλημα;

Αν κάνει έφεση θα συνεχίσει να δίνει αγώνες μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της έφεσης;

Αν πάει στο CAS θα συνεχίζει ν' αγωνίζεται ή θα υποβιβαστεί;

Σε περίπτωση τελεσίδικης αποβολής η «ομάδα Α» θα υποβιβαστεί, αλλά δεν θα μπορεί να παίξει στην ίδια σεζόν στην επόμενη κατηγορία.

Θα φύγει από το πρωτάθλημα και θα περιμένει την επόμενη σεζόν για να αγωνιστεί με ότι σημαίνει αυτό για τα συμβόλαια, τους ποδοσφαιριστές και τη λειτουργία των συλλόγων. 

Αν είναι πάνω από τρεις οι ομάδες που θα υποβιβαστούν για τα στημένα στο ίδιο πρωτάθλημα, δεν θα κινδυνεύει με υποβιβασμό κανείς άρα δεν θα υπάρχει για πολλές ομάδες βαθμολογικό κίνητρο.

Σ’ αυτά τα ερωτήματα και τις επισημάνσεις θα πρέπει να είναι έτοιμο το ποδόσφαιρο να δώσει απαντήσεις, διότι σύντομα θα τα βρει μπροστά του.

Όμως, ως γνωστόν, οι διοικούντες τρέχουν ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις. Από την προνοητικότητα έχουν πάρει προ πολλού διαζύγιο...

Του Θάνου Μπλούνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey