Τα πάνω-κάτω με Βόλο και Καβάλα!

10/08/2011 - 18:11 Τελευταία τροποποίηση στις 10/08/2011 - 18:31

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ η απόφαση και το σκεπτικό, που ουσιαστικά «σώζει» τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την αρχική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και δεν υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αφαίρεση (λίγων) βαθμών στις δύο ομάδες από το ερχόμενο πρωτάθλημα.

Αν υπάρξει αφαίρεση βαθμών, βάσει του κανονισμού, αυτό συνεπάγεται και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από το Europa League. Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA συνεδριάζει στη Νιόν από τις 14:00 και η απόφαση για την θεσσαλική ομάδα αναμένεται να εκδοθεί αυθημερόν.

Αντίθετα, η Επιτροπή Εφέσεων έκρινε πως οι ποινές σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη μένουν ως έχουν.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα αναμένεται να αρχίσουν κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν, παίρνοντας τις θέσεις των ομάδων «Α» και «Β».

Επιβεβαιώνει ο Μπατζιάκας

Δηλώσεις του Τάσου Μπατζιάκα σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για αθώωση του Ολυμπιακού Βόλου και παραμονή της ομάδας στην Super League. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας τόνισε: «Επικοινώνησα με στέλεχος της ΕΠΟ και μου είπε πως η απόφαση κλίνει προς τα εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπατζιάκας.

Τι συνέπειες έχει για την ΑΕΛΚ μια τέτοια απόφαση

Εάν υπάρξει δεδικασμένο για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, τότε είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει παρόμοια και για τις υπόλοιπες ομάδες της Football League, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα, όπως είναι η Ηλιούπολη του Γιώργου Τσακογιάννη. Επομένως, ίσως μειωθούν κατά μια οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Β' Εθνική, κάτι που θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, αναφορικά με τις ομάδες που θα προβιβαστούν από τη Γ' Εθνική.

Η ΑΕΛΚ περίμενε να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις της Πειθαρχικής, όμως τελικά -σύμφωνα πάντα με τον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, θα επέλθει ολική ανατροπή σκηνικού, με αποτέλεσμα τόσο η ομάδα της Καλλονής, όσο και οι Βύζας Μεγάρων, Ηρακλής Ψαχνών και Φωκικός να κάθονται αυτή τη στιγμή σε... αναμμένα κάρβουνα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey