Πρόταση βόμβα για Super League 19 ομάδων!

06/06/2012 - 16:00 Τελευταία τροποποίηση στις 06/06/2012 - 16:10

Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση της Super League να διακόπηκε βίαια από 100 περίπου οπαδούς της ΑΕΚ που έκαναν ντου στην αίθουσα, ωστόσο τα μηνύματα που έρχονται από τους εκπροσώπους της Λίγκας προκαλούν... συθέμελες αναταράξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του athleticradio.gr, τη Δευτέρα όταν και θα συνεχιστεί το ΔΣ παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση της Λίγκας, υπάρχει η πιθανότητα να πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρόταση - βόμβα για διεξαγωγή του ερχόμενου πρωταθλήματος της Super League (2012-13) με 19 ομάδες και του μεθεπόμενου (2013-14) με 18 ομάδες.

Πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση και επακολουθήσει η εισβολή των φιλάθλων, έγιναν δύο παρασυμβούλια έξω από την αίθουσα. Το πρώτο ήταν μεταξύ των αδειοδοτημένων ομάδων και το δεύτερο με όσες δεν αδειοδοτήθηκαν, καθώς ήθελαν όλοι να χαράξουν μια κοινή γραμμή.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων έπεσε στο… τραπέζι μια πρόταση από τον Εργοτέλη, που ουσιαστικά τους αφήνει όλους ευχαριστημένους. Να αυξηθούν οι ομάδες σε 19, έτσι ώστε να ΜΗΝ υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίοι (Δόξα Δράμας, Παναιτωλικός, Εργοτέλης) που έχουν πάρει άδεια συμμετοχής και μαζί με Πανθρακικό, Βέροια και την ομάδα που θα προκύψει από τα play off της Football League, να συμπληρώσουν τη 19άδα.

Οι υπέρμαχοι αυτής της προοπτικής πιστεύουν πως έτσι αποκαθίσταται η "αδικία" να πέσουν ομάδες που έχουν πάρει άδεια και να παραμείνουν, χωρίς μάλιστα κυρώσεις, ομάδες που δεν πήραν άδεια. Γιατί δεδομένα κάποιες ομάδες (Πανιώνιος, Κέρκυρα) που σώθηκαν έκαναν μεταγραφές σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Εργοτέλη που προτίμησε να είναι συνεπείς οικονομικά και δεν έκανε μεταγραφές. Αυτός ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός και από την στιγμή που απ’ ότι φαίνεται θα περάσει η πρόταση να μην υπάρξουν τιμωρίες για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, τότε σημιουργείται ένα αίσθημα αδικίας.

Επίσης με την πρόταση αυτή θα “βολευτεί” και η NOVA, καθώς θα δείξει περίπου 50 περισσότερα ματς και μάλιστα με όλες τις ομάδες ενισχυμένες αγωνιστικά, άρα δε θα κόψει λεφτά από τα τηλεοπτικά. Δεδομένη θεωρείται και η συγκατάθεση του ΠΣΑΠ, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε θα μείνουν "άνεργοι" ούτε θα αναγκαστούν να πάνε σε κάποια ομάδα "για ένα κομμάτι ψωμί", πάρα πολλοί Έλληνες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι τα 40 εκατομμύρια της πίτας των τηλεοπτικών θα μοιραστούν δια του 19 και όχι δια 16, όμως αυτό οι ομάδες το "προσπερνούν" μπροστά στα υπόλοιπα οφέλη της πρότασης.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν σήμερα, η πρόταση περιλαμβάνει 19 ομάδες για τη φετινή περίοδο και 18 για τη μεθεπόμενη περίοδο 18. Αυτό σημαίνει ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο, θα υποβιβαστούν φέτος 4 ομάδες από την Super League. Μάλιστα τέθηκε το θέμα να μείνουν σε μίνιμη βάση 18 ομάδες στην Α' Εθνική, όμως αν η ΕΠΟ θελήσει να μειωθούν ξανά σε 16, τότε αυτό θα συμβεί μέσα στην επόμενη τριετία.

Η εξέλιξη αυτή “εξυπηρετεί” και τις μη αδειοδοτούμνες ομάδες που θα πάρουν ως “αντάλλαγμα” την απαλλαγή τους από τις ποινές. Το συμβούλιο την ερχόμενης Δευτέρας λοιπόν, οπαδών επιτρέποντος, αναμένεται “καυτό”.

Στο μεταξύ η Super League αρκέστηκε να επισημάνει σε δική της ανακοίνωση, αναφερόμενη στο ντου των οπαδών της ΑΕΚ, πως "δε θα ληφθεί καμία απόφαση υπό το καθεστώς απειλών και βίαιας συμπεριφοράς".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey