Η ΕΠΟ "φυλακίζει" τους ερασιτέχνες παίκτες

03/08/2012 - 12:56

Aνώμαλη παρέμβαση της ΕΠΟ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που μπαίνει σε νέες περιπέτειες έπειτα από διάταξη που… «φυλακίζει» τους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση οφειλών του σωματείου τους στην Ομοσπονδία ή στις αντίστοιχες Ενώσεις όπου ανήκουν.

Συγκεκριμένα, στον κανονισμό ιδιότητας και μεταγραφών προστέθηκε νέα διάταξη που επισημάνει πως σωματεία που έχουν οφειλές προς την οικεία ΕΠΣ ή την ΕΠΟ δεν μπορούν να αποδεσμεύσουν αλλά ούτε και να προχωρήσουν σε μεταγραφές- παραχωρήσεις παικτών.

Αυτό σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές μένουν… έγκλειστοι στα σωματεία τους –ακόμη και να έχουν συμφωνήσει να μείνουν ελεύθεροι- μέχρι αυτά να τακτοποιούσουν τα χρέη τους τα οποία τις περισσότερες φορές αντιστοιχούν σε πρόστιμα και αντιστοιχούν σε ποσά της τάξης των 1.000 ευρώ!

Η εν λόγω διάταξη βρίσκεται στον Κανονισμό της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών (άρθρο 15, παράγραφος 14 - Β’ Παράρτημα) και αναφέρει πως «Δεν μπορούν να αποκτούν να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο σε υπερκείμενες αρχές (Ενωσεις-ΕΠΟ)»!

(Ρεπορτάζ: Βασίλης Ποντικός, Πηγή: soccerplus.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey