Σαρρής: "Δεν είναι αξιόπιστος ο φάκελος"

11/02/2014 - 17:51

Sarris_Kameres_MMEΟ Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής μίλησε στο gazzetta.gr για τα... ύποπτα, με βάση πονταρίσματα σε στοιχηματικές εταιρίες παιχνιδια της Super League και του Κυπέλλου, υποβαθμίζοντας τη σημαντικότητα του γεγονότος. Αναλυτικά:

Βγήκαν στη δημοσιότητα και άλλα ύποπτα ματς στην Ελλάδα και πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού - Εργοτέλη 3-0, ΑΕΛ Καλλονής - ΠΑΟΚ 2-5 και ΟΦΗ - ΑΕΛ Καλλονής 0-1 (Κύπελλο). Έχει έρθει τέτοιος φάκελος στην ΕΠΟ;

«Αυτός ο φάκελος με τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό και τα έχουμε στείλει στον Εισαγγελέα. Κάθε φορά που βγαίνουν και λένε για τα ύποπτα ματς είναι για την δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Κάθε ματς που μας στέλνουν ως ύποπτο είναι με βάση τα λεφτά που παίζονται. Για παράδειγμα το Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0 που μου είπατε, πονταρίστηκαν πάρα πολλά χρήματα μετά το 60΄ ώστε να μπει τέταρτο γκολ».

Εσείς έχετε κάνει κάποια κίνηση;

«Εμείς κάθε φορά που έρχεται ένας φάκελος τον στέλνουμε στην Εισαγγελία για να τον αξιολογήσει και να κάνει κινήσεις, αν χρειάζεται. Έχουμε κάνει, επίσης, μια πρόταση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, αν θέλουν να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη Επιτροπή από Εισαγγελία, Super League, Football League, ΕΠΟ και ΚΕΔ και να εξετάζουν αυτούς τους φακέλους. Περιμένουμε».

Πως προκύπτουν τα ύποπτα παιχνίδια και έρχεται ο φάκελος στην ΕΠΟ;

«Είναι με βάση μεγάλα πονταρίσματα σε στοιχηματικές εταιρίες».

Είναι αξιόπιστο αυτό;

«Εσείς το θεωρείται αξιόπιστο; Δεν είναι τόσο αξιόπιστο. Για παράδειγμα στο Βέροια -  ΠΑΣ Γιάννινα (2-2) υπήρχε μεγάλος στοιχηματισμός πριν την έναρξη του αγώνα στη νίκη της Βέροιας, ενώ στο ημίχρονο πονταρίστηκαν μεγάλα ποσά στα πέντε γκολ. Ούτε άσος ήρθε, ούτε πέντε γκολ μπήκαν.  Εμείς κάθε φάκελος που έρχεται τον στέλνουμε στην Εισαγγελία και εκεί τον αξιολογούν και ψάχνουν. Να το ανακοινώνουμε κάθε φορά εμείς είναι ανούσιο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey