Καμιά ομάδα μακριά από την πόλη της!

09/06/2014 - 15:40 Τελευταία τροποποίηση στις 09/06/2014 - 16:03

Psaropoulos_Saltas_Valesis_EPOΣτην Αθήνα μετέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Σάλτας και ο Υπεύθυνος Γηπέδων Παναγιώτης Βάλεσης, ώστε να συμμετάσχουν στην ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ εγκρίθηκαν τόσο ο διοικητικός όσο και ο οικονομικός απολογισμός, ενώ επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε το σχέδιο Καταστατικού της Ομοσπονδίας και τα πέντε παραρτήματα του Κανονισμού Εφαρμογής του Καταστατικού, ενώ επικυρώθηκαν οι τροποποιήσεις των Κανονισμών που είχε εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο.

Στα αξιοσημείωτα περιλαμβάνεται η ψήφιση της διάταξης που δεν επιτρέπει να επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα όπως το περσινό με την ΑΕΛ Καλλονής, που αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μακριά από την έδρα της. Σύμφωνα με το νέο καταστατικό, καμία ομάδα δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής εφόσον δεν αγωνίζεται στην πόλη/έδρα της.

Sarris_GS_EPO_2014Η συγκεκριμένη παράμετρος έχει διπλό νόημα για τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Αρχικά, σε ότι έχει να κάνει με το έργο ανακαίνισης του "Ταρλά", πως θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής του, σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην εκπρόσωπο της Λέσβου στη Super League. Παράλληλα, μπαίνει και ένα... φρένο στα όποια σενάρια βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, κυρίως με τη μορφή της άκρατης φημολογίας, επιτρέποντας σε έναν Πρόεδρο να πάρει την ομάδα-εταιρεία του και να φύγει σε άλλη πόλη.

Από την άλλη μεριά όμως, το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να βρει εφαρμογή και στις ομάδες που καλούνται -θεσμικά ή μη- να εγκαταλείψουν τις έδρες τους και να αγωνιστούν αναγκαστικά λόγω "ειδικών συνθηκών" μακριά από το γήπεδο ή την πόλη τους, προς εξυπηρέτηση άλλων ομάδων ανώτερων κατηγοριών που χρησιμοποιούν κοινή έδρα. 

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και το "SL" θα επανέλθει με νεότερο ρεπορτάζ, αφού ο χρόνος κυλά έτσι κι αλλιώς αντίστροφα για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey