Παραμονή από το... παράθυρο;

12/04/2018 - 16:00 Τελευταία τροποποίηση στις 12/04/2018 - 16:51

Η αγωνιστική περίοδος 2017-18 ολοκληρώθηκε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής (εκκρεμούν τα μπαράζ ανόδου), ωστόσο κατά την προσφιλή τακτική των... σεναριολόγων, αναπτύσσονται διάφορα τέτοια τις τελευταίες ημέρες, που αφορούν κάποιες από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τον απροσδόκητο υποβιβασμό ομάδων με οικονομική ευρωστία, όπως η Ρόδος από τον 6ο Όμιλο ή με βαριά φανέλα, όπως ο Φωστήρας από τον 8ο Όμιλο, προέκυψε εσχάτως σενάριο αναδιάρθρωσης της κατηγορίας, που εμπλέκει όσες ομάδες τερμάτισαν ακριβώς στη ζώνη του υποβιβασμού, χάνοντας την παραμονή στις λεπτομέρειες. Αυτές είναι: Διδυμότειχο (1ος), Νάουσα (2ος), Εθνικός Φιλιππιάδας (3ος), Ρήγας Φεραίος (4ος), Αχαϊκή (5ος), Ρόδος (6ος), Διαγόρας Αγ. Παρασκευής (7ος) και Φωστήρας (8ος).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο σενάριο ξεκίνησε από τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνοι που πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι άνθρωποι της Ρόδου, που επένδυσαν πολλά χρήματα αλλά παρότι ξεκίνησαν τη χρονιά με όνειρα ανόδου, βρέθηκαν να πέφτουν ξανά στο τοπικό. Στο πλευρό των «Ελαφιών» είναι και οι τρεις βουλευτές Δωδεκανήσων, που προσπαθούν με όση επιρροή διαθέτουν να «σπρώξουν» τις εξελίξεις εντός της ΕΠΟ.

Το «SL» επικοινώνησε με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, οι οποίοι δήλωναν γνώση για τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί τελευταία, παραπέμποντας ωστόσο στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία ήταν σαφής ως προς τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα υποβιβάζονταν. Τόνιζαν δε, πως ομάδα που δεν κατάφερε να σώσει την κατηγορία στη διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν προβλέπεται να μείνει από το... παράθυρο, επικαλούμενοι το Άρθρο 7, παρ. 6 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όπου αναφέρεται ρητά πως «απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων των διαφόρων πρωταθλημάτων, αν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου του πρωταθλήματος που έληξε. Κατ’ εξαίρεση, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εάν απαιτείται λόγω εξαιρετικών ειδικών συνθηκών, επιτρέπεται η συγχώνευση κατηγοριών με ειδική απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., που εγκρίνει την οικεία προκήρυξη».  

Από την άλλη μεριά, οι 8 ομάδες που υποβιβάστηκαν οριακά φέτος, έχουν «συνασπιστεί» και είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν τις πιέσεις και τα χρονικά περιθώρια, διεκδικώντας την εκ των υστέρων παραμονή τους στη Γ' Εθνική. Βασίζουν τα «θέλω» τους στο μικρό αριθμό των ομάδων, που συγκροτούσαν τους ομίλους της κατηγορίας και πιστεύουν ότι όλα θα κριθούν μετά τη λήξη των μπαράζ ανόδου προς τη Football League και την ολοκλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων των Ενώσεων, από τα οποία θα προβιβαστούν οι πρωταθλητές στη Γ' Εθνική.

Το αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι μπορεί να τραβήξει σε μάκρος. Η ΕΠΟ ούτε επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και διαψεύδει, ότι υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης και παραπέμπει στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία όμως θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουνίου. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν θα έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, άρα οι συγκεκριμένες ομάδες θα βρίσκονται σε αναμονή και του καλοκαιρινού τους σχεδιασμού. Γιατί άλλα σχέδια κάνεις στο τοπικό και άλλα αν είναι να παίξεις στη Γ' Εθνική. Ως τότε, υπομονή...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey