Έ(Χ)ασε την ευκαιρία για τη νίκη η Σαπφώ

19/11/2022 - 15:45 Τελευταία τροποποίηση στις 19/11/2022 - 18:04

Στη «λευκή» ισοπαλία έμειναν η Αθηναϊκή με τη Σαπφώ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Β Εθνικής γυναικών.

Η Σαπφώ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο, μένοντας στο 0-0 με την Αθηναϊκή η οποία στο φινάλε λίγο έλλειψε να «κλέψει» τη νίκη, με την Ασημίνου να λειτουργεί σωτήρια, κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας της.

Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα προσπάθησαν να βρουν τα πατήματα τους, σε έναν κάκιστο και επικίνδυνο ταυτόχρονα αγωνιστικό χώρο για την σωματική ακεραιότητα των αθλητριών. Στο πρώτο μέρος έγινε παιχνίδι κέντρου, με τη Σαπφώ να είναι πιο απειλητική, μπαίνοντας με φιλοδοξίες στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς επιτυχία όμως στην τελική προσπάθεια.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο πέμπτο λεπτό με την Κούρτη που έκανε καλό παιχνίδι, να σουτάρει και την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, η Βούρου επιχείρησε το σουτ από καλή θέση, όμως η Αντωνοπούλου ήταν σε ετοιμότητα, ενώ στη συνέχεια από την ίδια παίκτρια η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η πρώτη επίσκεψη με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή για την Αθηναϊκή ήταν στο 17’, όμως μετά από φάση διαρκείας η Μοσχονά δεν κατάφερε να σουτάρει. Στο 26’ μετά από λάθος της άμυνας του νησιωτικού σωματείου, η Γκότση επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, όμως η Βάσω Ψωμαδέλλη μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Στο 34’ η Κούρτη με μια έξυπνη ενέργεια προσπάθησε να ψιλοκρεμάσει την αντίπαλη γκολκίπερ χωρίς αποτέλεσμα και δύο λεπτά αργότερα η Φρόσω Κατρακάζα έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε τετ α τετ, όμως έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, έπεσε ο ρυθμός με τις δύο ομάδες εμφανώς επηρεασμένες από την κούραση να μην δημιουργούν πολλές φάσεις. Η Αθηναϊκή στο ξεκίνημα της επανάληψης πήρε μέτρα στο γήπεδο, περιορίζοντας τη φιλοξενούμενη ομάδα. Η Σαπφώ μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ανέβηκε πιο ψηλά δημιουργώντας προϋποθέσεις ξανά για πετύχει κάποιο τέρμα, με τη Κούρτη πάλι στο 68’ από πλάγια θέση να μη μπορεί να νικήσει την Αντωνοπούλου. Η καλύτερη ευκαιρία για τις γηπεδούχες ήταν στο 90’, με τη Ασημίνου να διώχνει πάνω στη γραμμή το απ’ ευθείας κόρνερ της Μοσχονά, ενώ είχε προηγηθεί το σουτ της Παναγιωτοπούλου.

Οι συνθέσεις:

Αθηναϊκή(Γ. Πιστάλκας): Αντωνοπούλου, Μπαγουρδή, Καφεντζάκη, Καραντώνη, Κυριάκου(71’Λάζου), Ψαρρού, Γκότση, Μπαρούτη, Μοσχονά, Κριτσημίλιου, Τσατά

Σαπφώ(Θ. Παπαδημητρίου): Ψωμαδέλλη Βασ., Ψωμαδέλλη Βικ., Τσεσμετζή, Δαγκλή, Κατσάρα, Κούρτη, Βούρου(Σπανού), Ασημίνου, Κατρακάζα Δ., Στόϊκου (46'Τζίνη), Κατρακάζα Φ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey