4 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το γυναικείο ποδόσφαιρο

29/09/2021 - 17:24 Τελευταία τροποποίηση στις 29/09/2021 - 17:31

Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο γνωστά αθλήματα σε όλον τον κόσμο και πολλοί είναι αυτοί που όχι μόνο παρακολουθούν ανελλιπώς τις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά τολμούν να προβλέψουν τους νικητές μέσα από τα betsson στοιχήματα ποδοσφαίρου. Όμως, λίγοι ασχολούνται με το γυναικείο ποδόσφαιρο και τις διοργανώσεις του και ακόμα πιο λίγοι γνωρίζουν πληροφορίες για την ιστορία του και τα βασικά του ορόσημα.

Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε 4 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

1. Το γυναικείο ποδόσφαιρο απαγορεύτηκε στην Αγγλία το 1921

Παρόλο που το γυναικείο ποδόσφαιρο ήταν ένα άθλημα με φανατικό κοινό, το 1921 η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας αποφάσισε να το απαγορεύσει. Η αιτιολογία πίσω από αυτή την απόφαση ήταν ότι «το ποδόσφαιρο δεν είναι κατάλληλο για τις γυναίκες» και μάλιστα οι γυναίκες έπρεπε να «αποθαρρυνθούν από τη συμμετοχή σε αυτό το άθλημα». Η απόφαση αυτή άργησε αρκετά να ανακληθεί, αφού μόλις το 1971 επετράπη ξανά στις γυναίκες να ασχοληθούν με το άθλημα αυτό.

2. Η αγγλική γυναικεία ομάδα είναι πιο επιτυχημένη από την ανδρική

Όπως φαίνεται, το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι αρκετά δημοφιλές στην Αγγλία, αφού ο αριθμός των γυναικών που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο αυξάνεται ραγδαία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 υπήρχαν 1.303 παίκτριες ενώ το 2017 αυξήθηκαν στις 2.853.

Αυτή η αύξηση στον αριθμό των παικτριών φαίνεται να έχει ενισχύσει σημαντικά τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, αφού έχει προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών τέσσερις φορές. Ακόμη,  βρίσκεται στην 3η θέση στη λίστα της FIFA ενώ η ανδρική ομάδα βρίσκεται στην 4η.

Όμως, παρόλο που η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου είναι πολύ επιτυχημένη, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στις αμοιβές των παικτριών, καθώς κερδίζουν αισθητά λιγότερα χρήματα από τους άνδρες ποδοσφαιριστές.

3. Η Marta Vieira da Silva θεωρείται ο θηλυκός Pelé

Ο Pelé θεωρείται ένας από τους θρύλους του ανδρικού ποδοσφαίρου, όμως λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την Marta Vieira da Silva με καταγωγή από τη Βραζιλία. Η Marta θεωρείται μία από τις καλύτερες ποδοσφαιρίστριες της γενιάς της καθώς της έχει αποδοθεί ο τίτλος «FIFA World Player» έξι φορές. Αυτή η επιτυχία αποτελεί ρεκόρ όχι μόνο για το γυναικείο ποδόσφαιρο αλλά και για το ανδρικό. Μάλιστα, ο ίδιος ο Pelé της έχει δώσει το παρατσούκλι «θηλυκός Pelé».

Μία άλλη διασημότητα που ασχολείται επαγγελματικά με το γυναικείο πρωτάθλημα είναι η κόρη του Bob Marley, η οποία αγωνίζεται με την ομάδα της Τζαμάικα.

4. Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών διεξήχθη στην Κίνα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ανδρών είναι μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Η αντίστοιχη διοργάνωση υπάρχει και στο γυναικείο πρωτάθλημα και λαμβάνει χώρα επίσης κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών πραγματοποιήθηκε το 1991 στην Κίνα.

Από τις 8 συνολικά διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν κερδίσει τέσσερις φορές, η Γερμανία έχει κερδίσει δύο φορές, ενώ η Ιαπωνία και η Νορβηγία έχουν από έναν τίτλο. Επίσης, οι χώρες στις οποίες έχουν διεξαχθεί τα πρωταθλήματα έως σήμερα είναι: Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδάς, Γερμανία και Σουηδία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey