Κύπελλο Ελλάδας: Γκολ, θέαμα και πρόκριση για τον ΟΦΗ 3-5 τα Χανιά

10/10/2023 - 11:32 Τελευταία τροποποίηση στις 10/10/2023 - 15:36
Με δύο γκολ και μια ασίστ του Μοσκέρα, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο δεύτερο μέρος, ο ΟΦΗ έφυγε από τα Περιβόλια με τη νίκη στο χορταστικό 3-5 επί των Χανίων, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μεγιάδο.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με τον Μπάουμαν στην εστία, τους Λαμπρόπουλο, Πασαλίδη και Βούρο τριάδα στην άμυνα, τον Αμπάντα στην αριστερή πλευρά και τον Λάρσον δεξιά, τους Γκλάζερ, Μεγιάδο και Γκαγέγος τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τον Τοράλ πίσω από τον προωθημένο Φελίπε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάκιτς έμεινε την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής λόγω αδιαθεσίας.

Ο ΟΦΗ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να προηγηθεί στο 29' όταν ο Αμπάντα με ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση βρήκε δίχτυα γράφοντας το 0-1. Τα Χανιά προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά ο Μπάουμαν είπε «όχι» στην κεφαλιά του Νίκολιτς, με τον ΟΦΗ λίγο πριν βγει το ημίχρονο να φτάνει και σε δεύτερο γκολ. Στο 42' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βούρος με κεφαλιά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, αλλά ο Φελίπε στο ριμπάουντ έκανε από κοντά το 0-2.

Οι γηπεδούχοι πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Ο Μάναλης έκανε το γύρισμα και ο Ελευθεριάδης με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 1-2, ενώ δύο λεπτά αργότερα έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Μανουσάκη να νικάει τον Μπάουμαν με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή γράφοντας το 2-2. Ο ΟΦΗ κατάφερε όμως να βγάλει αντίδραση. Αρχικά στο 61' πήρε ξανά το προβάδισμα με μια από τις αλλαγές του Νταμπράουσκας. Ο Μοσκέρα με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Καλογεράκη κάνοντας το 2-3, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 64' με ένα όμορφο πλασέ σημείωσε και δεύτερο γκολ με την είσοδό του διαμορφώνοντας το 2-4. Το ματς επιφύλασσε ωστόσο κι άλλες συγκινήσεις καθώς τα Χανιά κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς στο 67' μειώνοντας σε 3-4 με μακρινό σουτ του Σερβιλάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα απείλησαν με την ισοφάριση ξανά, αλλά ο Μπάουμαν σταμάτησε το δυνατό σουτ του Ντίας.

Στο 70' ο Φελίπε αποχώρησε τραυματίας, με τον Νέιρα να τον αντικαθιστά και τον ΟΦΗ να βρίσκει και πέμπτο τέρμα στο 78' με τον Ριέρα έπειτα από ασίστ του Μοσκέρα να γράφει το τελικό 3-5 και να δίνει την πρόκριση στον ΟΦΗ στους «16» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Νταμπράουσκας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες στο 83' λόγω αποβολής του Μεγιάδο με δεύτερη κίτρινη.

5η φάση

Διαγόρας Ρόδου-Παναιτωλικός, 11/10, 16:00

gazzetta.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey