"Κηδεία" στην Αγία Μαρίνα από Αιγέα!

09/09/2012 - 20:12 Τελευταία τροποποίηση στις 09/09/2012 - 21:40

Με το εντυπωσιακό πέρασμα του Αιγέα που άλωσε με άνεση και στυλ την Αγία Μαρίνα και πήρε μία πανάξια πρόκριση στην επόμενη φάση, όντας το αουτσάιντερ του ζευγαριού να ξεχωρίζει, ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση του Κυπέλλου και διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια της επόμενης που αναμένεται ακόμη πιο αμφίρροπη και σκληρή.

Όλυμπος, Διαγόρας Αγ. Παρασκευής, Λιονταράκια και Θύελλα Πηγής, η οποία λίγο έλειψε να υποστεί το σοκ της ανατροπής από τον Αετό Λουτρών που συνήλθε, συμπληρώνουν το παζλ της Β΄ φάσης.

Με τις ομάδες να δείχνουν φανερά πως δεν έχουν φτάσει ακόμα σε ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας δεδομένου πως ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, είδαμε σε γενικές γραμμές καλό θέαμα, ενώ πήραμε και μία γεύση για τη δυναμικότητα των ομάδων της Α΄ ιδιαίτερα τοπικής μας κατηγορίας.

Αιγέας απ΄ τα παλιά!

Στην Αγία Μαρίνα μετά το 2-2 του Πλωμαρίου, η υπόθεση πρόκριση ήταν ορθάνοιχτη με τον Ατρόμητο ωστόσο να έχει το προβάδισμα και να αποτελεί το φαβορί για την πρόκριση. Στην πρώτη φάση του αγώνα μάλιστα, ευτύχησε να προηγηθεί με τον Κούτσα με 1-0 και να κάνει τεράστιο βήμα προς την επόμενη φάση. Όμως οι Πλωμαρίτες δεν παράτησαν σε καμία περίπτωση το παιχνίδι. Πιέζοντας ψηλά τον Ατρόμητο που ήταν απογοητευτικός και ασύνδετος και βγάζοντας πολλά τρεξίματα στο παιχνίδι του στο δεύτερο ημίχρονο είδε τους κόπους του να ανταμείβονται.

Μέσα σε 10 λεπτά πέτυχε τρία (!) γκολ και άφησε εμβρόντητους τους παίκτες του Μυρογιάννη που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τι είχε συμβεί! Με μπροστάρηδες τους Μαμάκο και Γιαννίκο και τον πρώτο να υπογράφει το 1-2 με διπλή προσπάθεια έπειτα από χτύπημα πέναλτι, η ομάδα του Γιάννη Μανούσου πήρε μία πολύ μεγάλη πρόκριση, υποχρεώνοντας τον Ατρόμητο στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα του τα τελευταία χρόνια. Ο Αιγέας τώρα θα βρει στο δρόμο του την Αναγέννηση Γέρας.

Άγγιξε το... θαύμα ο Αετός!

Απολαυστικό θέαμα και πολλές συγκινήσεις επεφύλασσε όμως και η αναμέτρηση του Αετού με τη Θύελλα Πηγής! Παρά το ότι η υπόθεση πρόκριση έμοιαζε λίγο έως πολύ προδικασμένη μετά το 5-0 της Θύελλας στο πρώτο παιχνίδι, οι Λουτραγώτες τα έδωσαν όλα και αν ήταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαν ενδεχομένως να κάνουν το θαύμα!

Η Θύελλα προηγήθηκε στο παιχνίδι τελειώνοντας νωρίς νωρίς τις όποιες βλέψεις των γηπεδούχων, αλλά η συνέχεια κόντεψε να μας φέρει την εμπειρία της μεγαλύτερης ίσως ανατροπής στην ιστορία του θεσμού. Πριν το ημίχρονο Κατσιάνος και Ελευθερίου γύρισαν το ματς σε 2-1 και στην επανάληψη επήλθε… κατηφόρα. Με τους ίδιους παίκτες πρωταγωνιστές η ομάδα του Σπάρταλη έφτασε στο 4-1 και με αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβλήθηκε ο Βαλαμιός) στο τελευταίο 15λεπτο τα έδωσε όλα για την ολική ανατροπή!

Όμως το τελικό 4-1 έφερε τη Θύελλα, του απουσιάζοντα Θοδωρή Παπαδημητρίου που βρίσκονταν στο σεμινάριο της UEFA, στο δρόμο του Αιολικού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Τυπική διαδικασία για το νέο Διαγόρα

Πιο εύκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ, ο Διαγόρας κέρδισε και μέσα στον Παλαιόκηπο τον Αρίωνα με 2-4 και θα κοντραριστεί στην επόμενη φάση με τον Πολιχνίτο. Η ομάδα του Τάσου Σπύρου προηγήθηκε με 0-3 με γκολ των Πιπίνη, Λαγουτάρη και Μπαράκη. Ο Αρίωνας προσπάθησε να αντιδράσει μείωσε με πέναλτι σε 1-3, αλλά ο Πιπίνης πέτυχε και δεύτερο γκολ για το 1-4. Από τα 11 βήματα ο Παλαιόκηπος μείωσε σε 2-4, ενώ το πρώτο παιχνίδι στην Αγία Παρασκευής είχε λήξει με 4-0.

"Εφτάσφαιρος" Όλυμπος!

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο αλλά με διάθεση να προσφέρει θέαμα, ο Όλυμπος σκόραρε επτά φορές εις βάρος του Παπανικολή, επικρατώντας με 7-1. Με το Λαλά να καταγράφει ρεκόρ πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, το Σεραφίγγο δύο και τον νεαρό Αγριμάκη να βάζει κι αυτός το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Αγιάσου, μοιράζοντας και τρεις ασίστ, το συγκρότημα του Παπαλόπουλου επιβεβαίωσε πως και φέτος βρίσκεται στην pole position για την υπόθεση τίτλου. Ο Παπανικολής παρά την ήττα του, αξιοποίησε το παιχνίδι ως μία χρήσιμη εμπειρία για την παρουσία του φέτος στη μεγάλη κατηγορία.  Ο Όλυμπος στην επόμενη φάση θα βρει απέναντί του τα Λιονταράκια.

Λευκό "Χ" πρόκρισης για Λιονταράκια

Τα Λιονταράκια τα οποία πέρασαν στην επόμενη φάση, χάρις στο αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού, όπου είχαν επιβληθεί με 2-1 του Βύρωνα Μόριας, που ψάχνει ακόμα τα πατήματά του. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, αλλά χωρίς πολύ μεγάλες φάσεις για γκολ.

Ο Βύρωνας έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς έψαχνε το γκολ που θα του έδινε ώθηση να κυνηγήσει την επόμενη φάση, χωρίς όμως να το καταφέρνει. Από την άλλη τα Λιονταράκια δεν έδειξαν διάθεση να καθίσουν στο σκορ του πρώτου αγώνα και αναζήτησαν χωρίς επιτυχία κι αυτά ένα γκολ που θα τέλειωνε ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Το τελικό 0-0 χαρακτηρίζεται δίκαιο, με τα Λιονταράκια τώρα να έχουν μπροστά τους την πρόκληση απέναντι στον πρωταθλητή Λέσβου.

Τα αποτελέσματα:
Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας -  Αιγέας Πλωμαρίου 1-3 (2-2)
Αρίων Παλαιοκήπου – Διαγόρας 2-4 (0-4)
Όλυμπος Αγιάσου – Παπανικολής Ερεσού 7-1 (3-1)
Λιονταράκια – Βύρωνας Μόριας 0-0 (2-1)
Αετός Λουτρών – Θύελλα Πηγής 4-1 (0-5)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey