Θα γίνει "υπέρ-τελικός" ή όχι;

09/03/2013 - 14:30 Τελευταία τροποποίηση στις 09/03/2013 - 14:49

kyp_eras_tropaioΣτη Λήμνο η ανάδειξη του Κυπελλούχου για την αγωνιστική περίοδο 2012-13 έγινε την περασμένη Τετάρτη (6/3) με τον Άρη Μούδρου να σηκώνει το τρόπαιο στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας.

Στη Λέσβο, Αιολικός και Αναγέννηση Γέρας θα μονομαχήσουν με φόντο τον τίτλο την ερχόμενη Τετάρτη (13/3) στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, ωστόσο το ερώτημα που "βασανίζει" τους φιλάθλους είναι αν και κατά πόσο οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι όντως τελικοί, ή αν θα υπάρξει "υπέρ-τελικός" ανάμεσα στους δύο Κυπελλούχους Λέσβου και Λήμνου για την ανάδειξη ενός και μοναδικού συνολικά στην ΕΠΣΛ.

Το "SL" επικοινώνησε με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, η οποία ξεκαθάρισε πως η διεξαγωγή ή όχι "υπέρ-τελικού" εξαρτάται αποκλειστικά από τις ομάδες. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, η ΕΠΟ δίνει τη δυνατότητα της εθελούσιας συμμετοχής στη Β' Φάση της διοργάνωσης, δηλαδή εκτός τοπικών ορίων, με αντιπάλους τους Κυπελλούχους όλων των Ενώσεων.

Η ΕΠΣΛ έδωσε τη δυνατότητα πριν λίγες ημέρες στις τέσσερις φιναλίστ να δηλώσουν εάν επιθυμούν να συνεχίσουν το "ταξίδι" τους στη Β' Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Αν έστω και μία ομάδα απαντήσει καταφατικά, τότε θα διεξαχθεί ο "υπέρ-τελικός", όπως προβλέπει η φετινή προκήρυξη, στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας στις 20 Μαρτίου. Αν οι απαντήσεις είναι αρνητικές, τότε θα αναδειχθούν και φέτος δύο ξεχωριστοί Κυπελλούχοι, Λέσβου και Λήμνου, όπως εξάλλου συνέβη και πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "SL", ο Αιολικός -που έχει αναδειχθεί δύο φορές Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας- ήταν η πρώτη ομάδα που απάντησε αρνητικά στην ΕΠΣΛ, αναφορικά με το ενδεχόμενο να συνεχίσει στο θεσμό, σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής στον τελικό. Η Αναγέννηση Γέρας ωστόσο δεν έχει απαντήσει ακόμη. Στη Λήμνο, ο Κεραυνός Αγίου Δημητρίου είχε απαντήσει αρνητικά πριν τη διεξαγωγή του τελικού στο γειτονικό νησί, όμως αυτό λίγη σημασία έχει αφού τον τίτλο κατέκτησε ο Άρης Μούδρου, για τους παράγοντες του οποίου φημολογείται ότι το σκέφτονται σοβαρά και επιφυλάσσονται να απαντήσουν τις προσεχείς ημέρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey