Απονομές υπό έντονες αποδοκιμασίες

13/03/2013 - 19:24 Τελευταία τροποποίηση στις 13/03/2013 - 20:06

EPSL_kypella_2012_13_4Αναμφίβολα, η σκηνή που στιγμάτισε τον τελικό του Κυπέλλου Λέσβου ήταν κατά τη διάρκεια των απονομών από τη διοργανώτρια ΕΠΣΛ προς την ομάδα του Αιολικού, που επικράτησε της Αναγέννησης Γέρας με σκορ 1-2 στο Ενωσιακό της Θερμής.

Οι φίλαθλοι της ομάδας της Γέρας, έχοντας έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Βουρανή για την υπόδειξη των δύο πέναλτι σε βάρος της ομάδας τους, ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. Παρά το γεγονός πως και οι δύο φάσεις δε χωράνε αμφισβήτηση, η απώλεια του τίτλου για τους φίλους της Αναγέννησης ενδεχομένως και να επηρέασε την κρίση τους.

Εξάλλου, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία των Γεραγωτών (μετά τη συγχώνευση) που φτάνει σε ένα τελικό και μία από τις λίγες για ομάδα της ευρύτερης περιοχής, με την τελευταία κατάκτηση να προσδιορίζεται τη σεζόν 1974-75, όταν η Γέρα κέρδισε στον τελικό τον Παλλεσβιακό με 4-3!

Anagennisi_Geras_aponomi_2012_13Ο παράγοντας της ΕΠΣΛ Κυριάκος Πετρέλλης έκανε την απονομή των μεταλλίων και του αναμνηστικού κυπέλλου στην Αναγέννηση Γέρας, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν τους παίκτες του Νίκου Μάτα. Όταν ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ Σταύρος Ψαρρόπουλος ξεκίνησε την απονομή στους παίκτες του Αιολικού, άρχισε και το έντονο γιουχάϊσμα.

Προς στιγμήν, ο Βασίλης Τσαρτσίδης αντέδρασε, φωνάζοντας τους πως "είναι ντροπή...", ωστόσο όταν ο Διονυσάτος σήκωσε το τρόπαιο φανερά δυσαρεστημένος, όλη η ομάδα κατευθύνθηκε προς τους φίλους του Αιολικού, τραγουδώντας μαζί τους το γνωστό σύνθημα "Είν' ωραίο να 'σαι ΑΙΟ".

Παρά την έντονη αμφισβήτηση από πλευράς φιλάθλων, οι παίκτες της Αναγέννησης Γέρας χειροκρότησαν έπειτα από προτροπή του Παναγιώτη Αφαλωνιάτη τους ομολόγους τους, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και νωρίτερα με τους παίκτες του Αιολικού προς τους συναδέλφους τους, ύστερα από προτροπή του Φώτη Κοκκινέλλη.

Psaropoulos_Dionysatos_Kypello_2012_13Δυστυχώς, τη φετινή χρονιά δεν έχει υπάρξει ντέρμπι στη Λέσβο που ο ηττημένος να μην αμφισβητεί τη νίκη του αντιπάλου του κι αυτό μόνο κακό κάνει στο ίδιο το λεσβιακό ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση, η Αναγέννηση Γέρας δεν έχει να χωρίσει κάτι είτε με τον Αιολικό, είτε με οποιοδήποτε άλλο σωματείο τύχαινε στο δρόμο της προς τον τελικό. Εξάλλου, οι δύο ομάδες έπαιξαν και φιλικό ματς πρόσφατα, κάτι που δεν προμήνυε για κανένα λόγο τέτοια αντιμετώπιση από την κερκίδα, ειδικά την ώρα της απονομής του πρώτου τίτλου της χρονιάς...

Και επειδή είναι γεγονός πως η Αναγέννηση Γέρας αποτελεί μια ανερχόμενη δύναμη στο νησί της Λέσβου, οι σκηνές ντροπής κατά τις απονομές δεν τιμούν το σύλλογο, που οφείλει να συμπεριφέρεται ακόμα και στην ήττα ως μεγάλη ομάδα...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey