Μίλησε για όλα ο Θ. Παπαδημητρίου

27/07/2011 - 10:13 Τελευταία τροποποίηση στις 27/07/2011 - 10:30

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" παραχώρησε ο παλαίμαχος Μυτιληνιός ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής της Θύελλας Πηγής Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για το επίπεδο του λεσβιακού ποδοσφαίρου και των τοπικών μας κατηγοριών, αναλύοντας το "φαινόμενο" ΑΕΛΚ και κάνοντας σκληρή κριτική σε μερίδα παραγόντων που ασχολούνται διαχρονικά με τον Αιολικό, προτρέποντας μάλιστα τον Ταξιάρχη Βέρρο να τους απομακρύνει από τη διοίκηση του συλλόγου, αν θέλει να πετύχει στην ομάδα της Μυτιλήνης.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Παπαδημητρίου:

"ΝτΛ": Θοδωρή, καταρχήν ήθελα να μου πεις πώς είναι πλέον να βλέπεις και να ζεις το ποδόσφαιρο όχι από τη θέση του ποδοσφαιριστή, αλλά από αυτή του προπονητή;

Θ.Π.: "Είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Σαν ποδοσφαιριστής πρέπει να σκεφτείς μόνο τον εαυτό σου και να προετοιμαστείς καλά για να είσαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Σαν προπονητής έχεις να κάνεις πολλά περισσότερα και έχεις να ασχοληθείς με 20-22 ποδοσφαιριστές πράγμα που είναι σαφώς πιο δύσκολο."

"ΝτΛ": Στα δυο αυτά χρόνια περίπου που ασχολείσαι με το τοπικό πρωτάθλημα, ποια είναι η γνώμη σου, για το επίπεδο των ομάδων, των ποδοσφαιριστών αλλά και γενικότερα των τοπικών κατηγοριών;

Θ.Π.: "Θεωρώ ότι το επίπεδο των ομάδων είναι αρκετά καλό αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερο ειδικά από ορισμένες ομάδες που έχουν την δυνατότητα. Αυτό βέβαια ξεκινάει από την λειτουργία της διοίκησης και κατά πόσο σοβαρή δουλεία γίνεται στο διοικητικό κομμάτι. Όσο από αγωνιστικής πλευράς νομίζω ότι υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές με ταλέντο αλλά υστερούν τόσο σε νοοτροπία όσο και σε ποδοσφαιρική παιδεία. Αυτό το κομμάτι πρέπει να βελτιωθεί και σε αυτό δεν πρέπει μόνο να συμβάλλουν οι ίδιοι οι παίκτες αλλά και εμείς οι προπονητές. Το ποδόσφαιρο χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται και είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάζουμε το επίπεδο σταδιακά και στο τοπικό. Προς το παρόν είναι σε ένα καλό επίπεδο αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο."

"ΝτΛ": Μετά από ένα διάστημα στον Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους, πέρυσι μετακόμισες στη Θύελλα Πηγής, όπου συνεχίζεις μέχρι και φέτος. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως ομάδα, αλλά και εσύ προσωπικά ως προπονητής;

Θ.Π.: "Φέτος έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια όλοι μαζί και ειδικά η διοίκηση που αποτελείται από νέα πρόσωπα που έχουν διάθεση, όρεξη και σοβαρότητα για να φέρουν την ομάδα εκεί που ήταν τα δυο τελευταία χρόνια με εξαίρεση την περσινή κακή χρονιά. Πιστεύω με σοβαρότητα αλλά και πολύ δουλειά να φτάσουμε στην πέμπτη θέση που είναι ο φετινός στόχος μας. Δεν κάνουμε ηχηρές μεταγραφές κάτι που δείχνει και την λογική την οποία θέλουμε να ακολουθήσουμε, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και στις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είμαι φιλόδοξο άτομο και αυτό θέλω να περάσω και στους ποδοσφαιριστές. Θέλω να κάνω ένα καλό όνομα και σαν προπονητής όπως είχα κάνει και ποδοσφαιριστής τουλάχιστον στο νησί και για αυτό η Θύελλα προσφέρεται."

"ΝτΛ": Θα λέγαμε ότι την περίοδο αυτή, κάνοντας τα πρώτα σου βήματα στο χώρο της προπονητικής, κάνεις το «αγροτικό» σου σε ομάδες του τοπικού. Σκέφτεσαι να ασχοληθείς πιο σοβαρά με την προπονητική ή το κάνεις απλά και μόνο για να μη φύγεις από το χώρο;

Θ.Π.: "Δε θεωρώ ότι κάνω το αγροτικό μου στις ομάδες. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και θέλω να προσφέρω όσο περισσότερο μπορώ αρκεί βέβαια να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες. Θέλω να προχωρήσω με αργά και σταθερά βήματα και αν αξίζω να πάω ψηλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος και τα αποτελέσματα."

"ΝτΛ": Πάμε λίγο στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΛΚ;

Θ.Π.: "Από τη στιγμή που υπάρχει ένα σωστό συμβούλιο είναι λογικό η ομάδα να πάει καλά. Νομίζω ότι μπορούσε να τερματίσει στην πρώτη θέση και να έχει αποφύγει όλη αυτή την ταλαιπωρία με τα μπαράζ και την αβεβαιότητα αλλά πλέον αυτό δεν έχει σημασία αφού ότι έγινε έγινε και δεν αλλάζει. Άλλωστε ακόμη και έτσι όπως είναι η κατάσταση ακούγεται ότι θα ανέβει στην Β Εθνική. Η ΑΕΛΚ με υπομονή και επιμονή έφτασε μέχρι εδώ και σε αυτό βέβαια το σημαντικότερο ρόλο έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει η ΑΕΛΚ να γίνει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες ομάδες του νησιού."

"ΝτΛ": Πόσο σημαντικό είναι για το νησί, ποδοσφαιρικά, να αγωνιστεί η ομάδα στη Β' Εθνική και τι νομίζεις ότι πρέπει να προσέξει;

Θ.Π.: "Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια ομάδα στην Β' Εθνική γιατί αυτό ανοίγει  πόρτες για καλύτερη διαφήμιση του νησιού. Ειδικότερα θα δώσει ένα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του τοπικού (ειδικά στους μικρούς) να δουλέψουν και είτε να πάνε στην ΑΕΛΚ είτε σε μια άλλη ομάδα εκτός νησιού. Είναι επίσης καλό για τον φίλαθλο κόσμο αν ανέβει η ομάδα, να δει παιχνίδια Β' Εθνικής που σαφώς είναι διαφορετικού επιπέδου με αυτά που βλέπαμε μέχρι σήμερα στις μικρότερες κατηγορίες. Αν στην ΑΕΛΚ υπάρχει οικογενειακό κλίμα και βάζουν την ομάδα πάνω από όλους και όλα νομίζω ότι θα πάνε καλά. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουν για άλλους."

"ΝτΛ": Για τον Αιολικό τώρα. Πως βλέπεις γενικότερα την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια;

Θ.Π.: "Ποδοσφαιρικά πιστεύω ότι μπορούσε να πάει καλύτερα. Το μερίδιο ευθύνης της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών είναι πολύ μικρό. Κάνανε ότι μπορούσανε έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια της σεζόν."

"ΝτΛ": Αυτό που επιχειρείται τα δυο τελευταία χρόνια με τους ντόπιους ποδοσφαιριστές, πως το βλέπεις; Μπορεί να έχει αποτελέσματα;

Θ.Π.: "Για μένα πρέπει να μείνει ο Φώτης Κοκκινέλλης και όλοι οι παίκτες και να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια μα τα ντόπια παιδιά. Σε βάθος χρόνου αυτό θα έχει αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να λυθούν τα υπόλοιπα προβλήματα τα οποία είναι μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα πάντως χρειάζεται η ομάδα και 3-4 προσθήκες έμπειρων παικτών που θα βοηθήσουν αγωνιστικά και την ομάδα και τα νέα παιδιά."

"ΝτΛ": Τις τελευταίες εξελίξεις με την εμπλοκή παλιών και νέων παραγόντων στο συμβούλιο, αλλά και τη διαφαινόμενη συμμετοχή Βέρρου, πως τις κρίνεις;

Θ.Π.: "Κάποιοι παράγοντες που είναι στην ομάδα τα τελευταία χρόνια αλλά και κάποιοι που ήταν πριν από 2-3 χρόνια και επιστρέφουν φέτος νομίζω ότι πρέπει να φύγουν από την διοίκηση σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε μια από τα ίδια και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι καλό. Όσο για τον κ. Βέρρο δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά από ότι έχω ακούσει πρόκειται για ένα έξυπνο άνθρωπο που θα τον συμβούλευα να φτιάξει μια διοίκηση χωρίς τους παραπάνω παράγοντες που προανέφερα. Σε μια τέτοια περίπτωση έχει πολλές πιθανότητες να πάει καλά η ομάδα.

"ΝτΛ": Κλείνοντας, θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;

Θ.Π.: "Ναι θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φώτη Κοκκινέλλη, τον Θοδωρή Παπαλόπουλο, τον Γιάννη Μανούσο αλλά και τον Μάριο Λουτραγώτη, οι οποίοι με έχουν βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα στην προπονητική και μου δίνουν συμβουλές ως πιο έμπειροι."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey