"Χαράτσι" της ΕΠΟ σε Διαγόρα, Όλυμπο!

16/09/2011 - 11:22 Τελευταία τροποποίηση στις 16/09/2011 - 11:40

Αιφνιδιαστικές εξελίξεις υπήρξαν αργά χθες, αναφορικά με την πρεμιέρα της Α' Κατηγορίας και το πολυαναμενόμενο ντέρμπι ανάμεσα σε Όλυμπο Αγιάσου και Διαγόρα Αγίας Παρασκευής.

Αιτία; Ένα έγγραφο που απέστειλε προς την ΕΠΣ Λέσβου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με το οποίο καλεί την Ένωση να αναβάλει τα παιχνίδια όσων ομάδων χρωστούν στην ΕΠΟ χρήματα από πρόστιμα και άλλες ποινές.

Στα "κιτάπια" της ΕΠΟ, ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής εμφανίζεται να χρωστά 6.000€ και ο Όλυμπος Αγιάσου 2.000€, ποσά που η ειδική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας ζητά να εξοφληθούν άμεσα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες ομάδες ανά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες εκκρεμότητες. Ανάμεσά τους και δύο ομάδες από τη Λήμνο, ο Ηρακλής Ατσικής που χρωστά 2.000€, αλλά και ο Κεραυνός Αγίου Δημητρίου που δεν έχει πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους... 50€!

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος επικοινώνησε σήμερα με την ΕΠΟ, ζητώντας διευκρινίσεις επί του θέματος. Όπως ενημερώθηκε, η Ομοσπονδία πιέζει ώστε να κλείσουν παρόμοιες υποθέσεις από ανείσπρακτα πρόστιμα, προσδοκώντας να μπουν επιτέλους αυτά τα χρήματα στα ταμεία της και περνώντας το μήνυμα πως δεν πρόκειται να παραγραφούν προς όφελος των ομάδων.

Τελικά ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΣΛ κατάφερε να εξασφαλίσει μια μικρή (άτυπη) παράταση, διάρκειας μιας εβδομάδας, ώστε οι ομάδες να φτάσουν σε κάποιο διακανονισμό και η συμμετοχή τους στα τοπικά πρωταθλήματα να γίνει χωρίς επιπρόσθετες αναβολές και προβλήματα στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Το ντέρμπι της πρεμιέρας στην Α' Κατηγορία θα διεξαχθεί κανονικά, όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τους αγώνες των συγκεκριμένων ομάδων κατά τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αν πρώτα δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς της Ομοσπονδία.

Και αναμφίβολα, σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο -κυρίως οικονομικά-, είναι απογοητευτικό για τις παρούσες διοικήσεις των ομάδων, να κληθούν να πληρώσουν αμαρτίες παλαιότερων ετών...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey