Οι φίλαθλοι δε μίλησαν απλά, βροντοφώναξαν!

17/05/2013 - 09:49 Τελευταία τροποποίηση στις 17/05/2013 - 10:49

Aiolikos_Apollon1Μετά από μία εβδομάδα διενέργειας, η μεγάλη ψηφοφορία του "SL" γύρω από την ενδεχόμενη συγχώνευση του Αιολικού και της ΑΕΛΚ, ολοκληρώθηκε με περισσότερες από 2.000 μοναδικές ψήφους, με ισάριθμες καταγεγραμμένες διαφορετικές IPs.

Mέσα σε σχεδόν επτά ημέρες, πάνω - κάτω όσο και το χρονικό διάστημα μεταξύ της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Αιολικού και της επαναληπτικής, που θα διεξαχθεί σήμερα στο Επιμελητήριο Λέσβου, η φίλαθλη κοινή γνώμη εντός και εκτός Λέσβου έδειξε την προδιάθεσή της γύρω από την προσδοκούμενη συμπόρευση δυνάμεων, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη διάθεσή της σχετικά με το όνομα της υπό συγχώνευσης ομάδας.

Με ποσοστό που ξεπέρασε οριακά το 56%, αριθμός που αναλογεί σε 1123 ψήφους, ο ποδοσφαιρόφιλος κόσμος της Λέσβου είπε "Ναι" στη συγχώνευση, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση να δοθεί το όνομα "Αιολικός" στην ομάδα, που ενδεχομένως και να εκπροσωπήσει το νησί στην Α' Εθνική, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιλογή ξεχώρισε από την πρώτη κιόλας ημέρα της ψηφοφορίας, με ποσοστά που είχαν συνεχώς αυξητική τάση, η οποία καταστάλαξε στα επίπεδα του 55-56% τις τελευταίες 48 ώρες.

Βέβαια, όπως συμβαίνει παραδοσιακά στην Ελλάδα των... άκρων, δεύτερη στις προτιμήσεις των φιλάθλων ήρθε η επιλογή "Όχι", που συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξης του 17.6% (352 ψήφοι), εμμένοντας στη διατήρηση της πορείας που έχουν χαράξει οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια, δίχως να συγκινούνται από το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας ποδοσφαιρικής δύναμης εντός των τειχών της Λέσβου.

AELK_Kallithea_2-0Στην ψηφοφορία υπήρχαν ακόμα δύο διαθέσιμες απαντήσεις, που αφορούσαν απαραιτήτως το "Ναι" και έδιναν το δικαίωμα εναλλακτικών επιλογών ως προς το όνομα της υπό συγχώνευση ομάδας. Με ποσοστό 16.4% (329 ψήφοι), οι φίλαθλοι τάχθηκαν υπέρ της προοπτικής να δοθεί μια ουδέτερη ονομασία, χωρίς τη χρήση των συνθετικών "Αιολικός" και "Καλλονή", βάζοντας μια εντελώς νέα διάσταση στα ποδοσφαιρικά ήθη και έθιμα των τελευταίων ετών στο νησί.

Υπήρχε όμως και ένα ποσοστό της τάξης του 9.9% (199 ψήφοι), που απάντησε "Ναι" στη συγχώνευση, επιλέγοντας ωστόσο μια σύνθετη ονομασία, που θα διατηρούσε τα συνθετικά και των δύο ομάδων. Η συγκεκριμένη επιλογή μάλιστα, κατά γενική ομολογία, θα συγκέντρωνε μεγαλύτερο ποσοστό αν δε δινόταν στους... αθεράπευτα ρομαντικούς η δυνατότητα να επιλέξουν τη διατήρηση του ονόματος του Αιολικού μέσα από τη συνένωση. Εξάλλου, η επιλογή αυτή ήταν η πιο κοντινή στα "πιστεύω" τους.

Με μια δεύτερη ανάγνωση, εκείνο που χρήζει αναφοράς είναι πως από τις 2.003 ψήφους, όσοι ψηφίζουν υπέρ της συγχώνευσης ανεξαρτήτως ονομάτων, είναι κατά πολύ περισσότεροι από όσους επιμένουν να παραμένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν. Το "Ναι" συγκεντρώνει αθροιστικά 83,6% και το "Όχι" 16.4%, κάτι που σε απλή αναλογική σημαίνει πως οι 4 στους 5 θα ήταν χαρούμενοι, αν οι δύο ομάδες ένωναν τις δυνάμεις τους. Μια άποψη που αναμφίβολα δίνει ένα ηχηρό μήνυμα και προς τις δύο πλευρές, οι οποίες ενδεχομένως θα πρέπει να φανούν περισσότερο διαλλακτικές ως προς την επιλογή του ονόματος, προωθώντας μια μέση λύση, που όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα θα ήταν πιθανότατα κοινά αποδεκτή.

Για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, το "SL" είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση κάθε IP Αddress να ψηφίζει μόνο ΜΙΑ φορά, ώστε να παραμείνει αξιόπιστο το αποτέλεσμα. Το δείγμα των 2.000 ψήφων περιορίζει αισθητά το στατιστικό λάθος και μετατρέπει την ψηφοφορία σε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο καταγραφής της κοινής γνώμης, γύρω από ένα ζήτημα, το οποίο αποτελεί μοναδικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες σε κάθε ποδοσφαιρικό στέκι.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για τη συμμετοχή σας.

Aiolikos_AELK_Poll

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey