Όταν οι "ισχυροί" κοίταξαν τη Λέσβο!

22/05/2013 - 11:31 Τελευταία τροποποίηση στις 22/05/2013 - 11:48

Το μεγάλο όνειρο των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών του νησιού είναι να κατορθώσουν στο μέλλον να φορέσουν τη φανέλα των ισχυρών ομάδων της χώρας, ακολουθώντας το δρόμο που βάδισαν τα ποδοσφαιρικά τους ινδάλματα. Κάποιοι εξ' αυτών στοχεύουν ακόμα ψηλότερα, σε μια καριέρα στο εξωτερικό...

Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δοκίμασαν την τύχη τους στην Παιανία, το Ρέντη, τους Θρακομακεδόνες ή τη Θεσσαλονίκη. Όσοι ξεχώριζαν στο τοπικό πρωτάθλημα και έδειχναν να διαθέτουν το ταλέντο να κερδίσουν μια θέση στις ακαδημίες των "μεγάλων", προσπαθούσαν να το καταφέρουν μέσα από τις διάφορες δοκιμές που πραγματοποιούνταν στα προπονητικά αυτά κέντρα.

Στις μέρες μας, με τις εποχές να έχουν αλλάξει και την κρίση να έχει χτυπήσει την πόρτα όλων των ομάδων της Super League, είναι το βλέμμα των "μεγάλων" που στρέφεται πλέον προς τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της περιφέρειας, οι οποίοι "σκανάρουν" όλες τις διοργανώσεις και ψάχνουν τα επόμενα ποδοσφαιρικά "λαβράκια".

Οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων ήταν η καλύτερη ευκαιρία. Εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του ΟΦΗ, του Εργοτέλη και άλλων ομάδων "κατασκόπευσαν" τις μικτές περιφερειακές ομάδες και ξεχώρισαν αρκετούς ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους και από τη Λέσβο.

Mετά τις καταπληκτικές εμφανίσεις της Μικτής Αιγαίου, ο Παναθηναϊκός έκανε άμεσα κίνηση για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, που ξεπετάχτηκε μέσα από τον Οδυσσέα Ελύτη και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα φέτος της Β' Κατηγορίας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής κλήθηκε στην Παιανία, επιβεβαιώνοντας τα διαπιστευτήρια που τον συνόδευαν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έτσι ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Αντίστοιχο δρόμο, αλλά για τον "αιώνιο" αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, φαίνεται πως θα ακολουθήσει o Παντελής Μιχαλακέλλης, επίσης του Οδυσσέα Ελύτη, τον οποίο ξεχώρισαν οι σκάουτερς του συλλόγου, που βρέθηκαν στον Άγιο Κοσμά και τον παρακολούθησαν εν δράσει στα ματς της Μικτής Αιγαίου.

Ωστόσο, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εντυπωσιάστηκαν και από τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο, καλώντας και τους δύο παίκτες στα αγωνιστικά τεστ του Ρέντη. Εκεί, προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του τεχνικού τιμ των Πειραιωτών, έχοντας πολύ καλή παρουσία.

Μπορεί ένας μικρός τραυματισμός στο 2ο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με την Κ17 του Ολυμπιακού, να ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, όμως οι άνθρωποι των Πειραιωτών τον επέλεξαν μαζί με άλλους τρεις παίκτες για να δοκιμαστεί εκ νέου στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Αναμφίβολα, η δουλειά που γίνεται στο νησί αποδίδει καρπούς...

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey