Προκήρυξη εκλογών ΕΠΣΛ για τις 12 Ιουνίου

30/05/2013 - 14:45 Τελευταία τροποποίηση στις 30/05/2013 - 14:47

epsl_nea_grafeiaΗ Ένωση Ποδοσφαιρκών Σωματείων Λέσβου προκήρυξη εκλογές για τις 12 Ιουνίου, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης των σωματείων - μελών της ΕΠΣΛ, στο ξενοδοχείο "Silver Bay", με ώρα έναρξης τις 18:30.

Αναλυτικά:

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣΛ.

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΣΛ και του Ν. 2725/1999 όπως ισχύει σήμερα, καθώς και την από 22-05-13 απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΛ

Σ Υ Γ Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Γενική Συνέλευση των Σωματείων - Μελών της ΕΠΣΛ στην Μυτιλήνη την 12η Ιουνίου 2013 στην αίθουσα του Ξενοδοχείου "SILVER BAY" ημέρα Τετάρτη και ώρα έναρξης 18:30 με θέματα:

1. Εκλογή τριών ( 3 ) γραμματέων Πρακτικών Γ.Σ.
2. Συζήτηση έγκριση Διοικητικού Απολογισμού περιόδου Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2013.
3. Συζήτηση - έγκριση Οικονομικού Απολογισμού οικονομικού έτους 2012.
4. Συζήτηση έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού έτους 2014.
5. Εκλογή δύο ( 2 ) μελών Εφορευτικής Επιτροπής.
6. Αρχαιρεσίες για την εκλογή έντεκα ( 11 ) Τακτικών και μέχρι έντεκα ( 11 ) αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΛ.
7. Αρχαιρεσίες για την εκλογή τριών ( 3 ) τακτικών και μέχρι τριών ( 3 ) αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτριοπής της ΕΠΣΛ.

Εάν δεν υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση χωρίς άλλη πρόσκληση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρρα, δηλαδή την 13-06-2013 στο ίδιο τόπο και την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα.

Των εργασιών της ΓΣ προεδρεύει σύμφωνα με το Καταστατικό ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΠΣΛ, της δε Εφορευτικής Επιτροπής δικαστικός αντιπρόσωπος ο οποίος θα διορισθεί από τον προιστάμενο του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

Κάθε σωματείο εκπροσωπείται στην Γενική Συνέλευση δια αντιπροσώπου. Ο τακτικός αντιπρόσωπος μαζί με τον αναπληρωματικό του ορίζονται με απόφαση του ΔΣ των Σωματείων. Οι αντιπρόσωποι νομιμοποιούνται με την κατάθεση της ΕΠΣΛ, το αργότερο προ τριών ημερών μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας αποστολής του ειδικού πληρεξούσιου εγγράφου του σωματείου - μέλους, ήτοι μέχρι το Σάββατο 08-06-13 και ώρα 14:00.

Μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΛ και την Ε.Ε. δεν μπορεί να είναι αντιπρόσωπος σωματείου - μέλους κατά τη Γ.Σ. Κάθε σωματείο εκπροσωπείται στην Γ.Σ. από έναν τακτικό και έναν αναπληρωματικό αντιπρόσωπο. Κάθε σωματείο διαθέτει στην Γ.Σ. μία ψήφο. Ο αναπληρωματικός ψηφίζει εφόσον απουσιάζει ο τακτικός. Οι αρχαιρεσίες διενεργούνται πάντοτε ώς μυστικές με ψηφοδέλτια.

Για την εκλογή των μελών του ΔΣ της ΕΠΣΛ κάθε σωματειόυ - μέλος μπορεί να υποδεικνύει έναν ( 1 )  υποψήφιο ώς τακτικό και έναν ( 1 ) υποψήφιο ώς αναπληρωματικό.

Η υπόδειξη υποψηφίων γίνεται από τα σωματεία - μέλη εγγράφως δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πρίν την συνεχόμενη από την εκλογή διοίκησης Τακτική ΓΣ, ήτοι μέχρι το Σάββατο 01-06-2013 και ώρα 14:00.

Η Διοίκηση της ΕΠΣΛ ανακηρύσσει τους υποψήφιους προς εκλογή, πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν την Γενική Συνέλευση ήτοι μέχρι την Παρασκευή 07-06-2013 και καταρτίζει το ψηφοδέλτιο εκλογής.

Η εκλογή των μελών διενεργείται με μυστική ψηφοφορία απο τριμελή Εφορευτική Επιτροπή. Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής είναι δικαστικός αντιπρόσωπος που διορίζεται μετά από αίτηση της ΕΠΣΛ από το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Τα υπόλοιπα δύο (2) μέλη εκλέγονται με ψηφοφορία από τα μέλη της Γ.Σ.

Κατά την ψηφοφορία σημειώνονται επί του ψηφοδελτίου με σταυρό προτίμησης:

1. Υποχρεωτικά έντεκα (11) υποψήφιοι από τα τακτικά μέλη.
2. Μέχρι έντεκα (11) από τα αναπληρωματικά μέλη.
3. Υποχρεωτικά τρία (3) από τα τακτικά μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
4. Μέχρι τρία (3) από τα αναπληρωματικά μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ψηφοδέλτιο που φέρει μεγαλύτερο ή μικρότερο αριθμό σταυρών προτίμησης από όσα προβλέπεται από το Καταστατικό, θεωρείται άκυρο. Ψηφοδέλτια άκυρα, λευκές ψήφοι ή άλλες μορφές αποχής δεν συμπεριλαμβάνονται στην καταμέτρηση των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Μετά την διαλογή των ψηφοδελτίων η Εφορευτική Επιτροπή ανακηρύσσει ως επιτυχόντες για τα Τακτικά και Αναπληρωματικά μέλη τους υποψήφιους που έλαβαν την σχετική πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας ενεργείται από την Εφορευτική Επιτροπή κλήρωση, παρουσία και του Προέδρου της Γ.Σ. Υποψήφιοι οι οποίοι υποδεικνύονται ώς αναπληρωματικοί δεν εκλέγονται ως τακτικά μέλη.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Δεν μπορεί να είναι μέλος Διοίκησης της ΕΠΣΛ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής:

1. Όποιος δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
2. Όποιος έχει παραπεμθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το Ν.663/1977, όπως ισχύει κάθε φορά ή με τελεσίδικο βούλεμα ή έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και οπόιος έχει καταδικασθεί σε βαθμό πλημμελήματος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν την τελευταία δεκαετία είτε σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών, είτε ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής για τα ποινικά αδικήματα του Ν. 2725/99 ή για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους για χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης, κατασκοπία, κλοπή υπαιξέρση, δόλια χρεωκοπία, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, φοροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφεία, απιστία, απάτη, εκβίαση, έγκλημα κατά της γεννετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλευσης της γεννετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί μεσαζόντων.
3. Όποιος έχει στερηθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση τα πολιτικά δικαιώματα και για όσο χρονικό διάτημα διαρκεί η στέρηση.
4. Όποιος έχει τιμωρηθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 130 του Ν. 2725/99 και για όσο χρονιό διάστημα διαρκεί η τιμωρία.

Δεν επιτρέπεται η υποβολή υποψηφιότητας διαιτητή εν ενεργεία ή μη και η συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες πριν από την παρέλευση τριών πλήρων ετών από την διαγραφή του από τα Μητρών του Συνδέσμου Διαιτητών στον οποίο άνηκε. Η ημερομηνία διαγραφής του, πιστοποιείταθ με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του Προέδρου του Συνδέσμου, η οπόια πρέπει να συνοδεύει την υποβολή της υποψηφιότητας. Ώς διαιτητές για την εφαρμογή της διάταξης αυτής θεωρούνται επίσης οι επόπτες, οι παρατηρητές καθώς και όσοι με οποιοδήποτε τρόπο συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο.

Αθλητής μπορεί να εγγραφεί ώς μέλος σε Αθλητικό Σωματείο σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Καταστατικού του, ένα τουλάχιστον έτος μετά την τελευταία συμμετοχή του σε επίσημο αθλητικό αγώνα. Κατ' ακολουθία, δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος της ΕΠΣΛ παρά μόνο μετά την πάροδο διετίας από τον τελευταίο αγώνα, εφόσον βεβαίως έχει εγγραφεί ως μέλος του σωματείου.

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι το προσωπικό της ΕΠΣΛ για όσο χρόνο διαρκεί η πάσις φύσεων σύμβαση εργασίας του με αυτό και για ένα χρόνο από την λήξη της καθώς επίσης και όσοι συνάπτουν σύμβαση με την ΕΠΣΛ για παροχή υπηρεσιών ή για εκτέλση έργου με αμοιβή έιτε ατομικά είτε ώς ομόρρυθμοι έταιροι είτε ως διαχειστιστές ΕΠΕ ή μέλη ΔΣ ανώνυμης εταιρείας, για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση παροχής υπηρεσιών ή η εκτέλεση του έργου και για ένα χρόνο μετά τη λήξη, με οποιοδήποτε τρόπο της σύμβασης η την παράδοση του έργου αντίστοιχα.

Έμποροι αθλητικών ειδών καθώς και οι μέτοχοι, έταιροι, διαχειριστές και μέλη του ΔΣ αθλητικής ανώνυμης εταιρείας και κάθε είδους εμπορικής εταιρείας, εφόσον αυτές έχουν ως αντικείμενο εργασιών τους την εμπορία ή την κατασκευή κάθε είδους αθλητιικών ειδών, δεν επιτρέπετια να είναι μέλη του ΔΣ η της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι όσοι διατηρούν Πρακτορεία προγνωστικών αγώνων ποδοσφαιρου καθώς και οι σύζυγοι, τα τέκνα και οι γονείς τους αλλά μόνο για σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα, οι αγώνες του οποίου περιλαμβάνονται στα δελτία προγνωστικών αγώνων που διακινέι το πρακτορείο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Για την εφαρμογή των διατάξεων του Καταστατικού και του νόμου και τον έλεγχο των προσόντων - ιδιοτήτων ή κωλυμάτων των υποψηφίων, ταυτόχρονα με την υπόδειξη κατατίθεται στην ΕΠΣΛ:

1. Βεβαίωση Σωματείου ότι ο υποψήφιος είναι μέλος του που έχει το δικαίωμα εκλεγείν - εκλέγεσθε.
2. Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα και τους περιορισμούς του Ν. 2725/99 όπως έχει τροποποιηθεί και του καταστατικού της ΕΠΟ.
3. Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου υποψηφίου.

Η Διοίκηση της ΕΠΣΛ είναι στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση η αναγκαία πληροφορία, τόσο για τα περιεχόμενα της παρούσας όσο και για άλλα θέματα που βέβαια συνδέονται με το αντικείμενο της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey