Κρίνονται οι εκλογές της ΕΠΣΛ

31/05/2013 - 11:07

EPSL_Prwtodikeio2Μαίνεται ο "πόλεμος" γύρω από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, αναφορικά με τις προγραμματισμένες εκλογές της για τις 12 Ιουνίου.

Αύριο Σάββατο λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, από τα δύο μπλοκ που επιθυμούν να διεκδικήσουν την πλειοψηφία. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΣΛ, το ψηφοδέλτιο των εκλογών της είναι ενιαίο και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι.

Ο εκπρόσωπος κάθε σωματείου έχει δικαίωμα να επιλέξει ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος για το διοικητικό συμβούλιο, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή και οι δύο "αντιμαχόμενες" πλευρές μετράνε... συμμαχίες, ώστε όταν θα "κλειδώσουν" οι υποψήφιοι, να δώσουν το... χαρτάκι με τις απαραίτητες οδηγίες για την κρίσιμη ψηφοφορία, που θα εκλέξει και τα μέλη του συμβουλίου.

Είναι σαφές, πως η υπάρχουσα διοίκηση της ΕΠΣ Λέσβου έχει με το μέρος της την εμπειρία από τέτοιες διαδικασίες, καθώς και το γεγονός πως βρίσκεται στην "εξουσία" εδώ και 20 χρόνια. Οι ζυμώσεις με τα σωματεία έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ με κάποια από αυτά μάλιστα φαίνεται πως υπάρχουν ισχυροί δεσμοί. Από την άλλη μεριά, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ -που με ανακοίνωσή της χθες γνωστοποίησε την υποστήριξη δικών της υποψηφίων- έχει ως μεγάλο της ατού την άνοδο της Καλλονής στη Super League, αφού πλέον θα συναλλάσσεται και θα αγωνίζεται με τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, που προσδίδουν σίγουρα εγγυήσεις και για το μέλλον του λεσβιακού ποδοσφαίρου.

Αυτό που απομένει να πληροφορηθούμε είναι η τύχη της ένστασης που κατέθεσαν χθες, όχι ένας τελικά, αλλά δύο παράγοντες ομάδων της Α' Κατηγορίας, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του Νίκου Μιχαλάκη και των υποψηφίων του στο μπλοκ της ΠΑΕ ΑΕΛΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του "SL" η μία εκ των δύο, είναι παραδοσιακά από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ η άλλη είναι ανταγωνιστική και φιλόδοξη, εδρεύοντας στο βόρειο τμήμα του νησιού...

Από δικαστικούς κύκλους πάντως προκύπτει ότι ίσως και αργά το βράδυ σήμερα να διαφανεί, αν οι εκλογές θα γίνουν κανονικά και χωρίς προβλήματα στις 12 Ιουνίου, ή αν τελικά θα προκηρυχθεί νέα ημερομηνία έπειτα από υπόδειξη του Πρωτοδικείου προς τη διοίκηση της Ένωσης, ώστε να συμμορφωθεί με τις επιταγές του καταστατικού της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey