Πρωτοσέλιδη η Έκθεση του "Παλλέ" στην Τουρκία

11/09/2013 - 13:49 Τελευταία τροποποίηση στις 11/09/2013 - 14:23

Palle_Ekthesi_Kuccukoy1Το οδοιπορικό της «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ» στα απέναντι μικρασιατικά παράλια, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων ιστορίας του Παλλεσβιακού και της Έκθεσης Φωτογραφίας που πραγματοποιθήθηκε το Σαββατοκύριακο, παρουσιάζει σήμερα το "SL".

Έπειτα από πρωτοβουλία του ιστορικού παράγοντα της ομάδας της Μυτιλήνης Γιώργου Αμπελικιώτη διοργανώθηκε η έκθεση "Ειρήνη και Φιλία στο Αιγαίο" στο γειτονικό Δήμο του Kucukkoy. Στις εκδηλώσεις που έγιναν με τη συνεργασία των Τούρκων, συμμετείχαν εκπροσωπώντας τον Παλλεσβιακό, πέραν του Γιώργου Αμπελικιώτη, οι Γιώργος Παράκοιλας, Δημήτρης Κουκουνιάς και Παναγιώτης Πιττός, ενώ παρευρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου Παναγιώτης Ζαφειρίου και το μέχρι πρότινος διοικητικό μέλος της ΕΠΣ Λέσβου Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Την έκθεση επισκέφτηκε πλήθος φίλων του ποδοσφαίρου, εκπρόσωποι των ομάδων που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στους διεθνείς φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου με τον Παλλεσβιακό, αλλά και δεκάδες εκπρόσωποι των τοπικών αρχών των απέναντι παραλίων.

Palle_Ekthesi_Kuccukoy3Το περιεχόμενο της έκθεσης φωτογραφίας, συγκίνησε καθώς περιείχε ιστορικά στιγμιότυπα των τριών περιόδων στον αιώνα που μας πέρασε, που ο Παλλεσβιακός καινοτόμησε περνώντας σε δύσκολες εποχές στην άλλη μεριά του Αιγαίου, δίνοντας φιλικούς αγώνες με τις τουρκικές ομάδες των παραλίων. Πιο συγκεκριμένα περιείχε φωτογραφικό υλικό από τις ελληνοτουρκικές ποδοσφαιρικές μονομαχίες με πρωταγωνιστή τον Παλλεσβιακό στη γείτονα χώρα από το 1928 έως το 1936, από το 1950 έως το 1965 και από τη δεκαετία που ακολούθησε το 2000 και την επιστροφή του «Παλλέ» στην Τουρκία με πρωτοβουλία του Γιώργου Αμπελικιώτη.

Τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη διάσταση στην προβολή της Έκθεσης και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Παλλεσβιακός έπαιξε πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα "Sözcü", ενώ εκτενή ολοσέλιδα ρεπορτάζ υπήρχαν και σε εφημερίδες της Σμύρνης, αφού το Ελληνικού Προξενίου εκεί εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις με τον Υποπρόξενο Ανσέλμο Ταμ.

Palle_Ekthesi_Kuccukoy2 Τα εγκαίνια της Έκθεσης χαιρέτισε ο Δήμαρχος Kucukkoy Mesut Ergin, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του κόμματος CHP Haluk Ahmet Gunus και ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ένωσης Μπαλίκεσιρ κ. Μετίν. Παρευρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι των Δήμων Αϊβαλί, Περγάμου, Δικελί, Αλτίνοβα, Γκιομέτς και Καραγάτς, οι οποίοι και βραβεύτηκαν από τον κ. Αμπελικιώτη, αλλά και των ποδοσφαιρικών ομάδων Kucukkoy Spor, Ayvalikgucu Spor, Ada Spor, Dikili Spor, Altinova Spor, Bergama Spor, Gomec Spor, Kaya Spor και Karaagac Spor.

Ο Γιώργος Αμπελικιώτης, μιλώντας αποκλειστικά στη «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ», δήλωσε συγκινημένος για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, τονίζοντας πως αισθάνεται ότι με τη δραστηριότητά του τα τελευταία χρόνια, έβαλε ένα σημαντικό λιθαράκι στη σύσφιξη των σχέσων των δύο λαών, που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

«Είμαι συγκινημένος που είδα τόσους φίλους που έχω αποκτήσει στα τόσα χρόνια που ταξιδεύουμε στα απέναντι παράλια, όλους μαζεμένους για την έκθεση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο κ. Mesut Ergin για την καθοριστική συμβολή του στην πραγματοποίηση της έκθεσης και για τη φιλοξενία. Εύχομαι από την καρδιά μου στο μέλλον όλο και περισσότερα σωματεία από την Τουρκία να έλθουν στη Λέσβου, καθώς και το αντίστροφο».

Δείτε τα δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας "Sözcü" 

Sozcu_ex_Palle_photos

Sozcu_in_Palle_photos.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey