Ψαρρόπουλος: "Συκοφαντίες και ψεύδη" [vids]

19/10/2013 - 22:07 Τελευταία τροποποίηση στις 19/10/2013 - 22:08

Psaropoulos_Syn_typou_OctΣυνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος, στα γραφεία της Ένωσης το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας εφ' όλης της ύλης για τα πεπραγμένα στο λεσβιακό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα, μια κίνηση που αναμένεται να καθιερωθεί προς τα τοπικά ΜΜΕ, ώστε να υπάρχει συνεχής και ολόπλευρη ενημέρωση προς όλους τους εμπλεκόμενους με το λαοφιλές σπορ στη Λέσβο.

Αναμφίβολα, το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν εκείνο της μείωσης της ποινής του Ζαφείρη Χαρατσιάρη, ποδοσφαιριστή του Κεραυνού Αφάλωνα, για την οποία είχε καταθέσει ένσταση ο Βύρων Μόριας, με την υπόθεση να φτάνει ως και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ο κ. Ψαρρόπουλος έκανε λόγο για "στημένη και ενορχηστρωμένη επίθεση" εναντίον του, "από κάποιους μη έχοντες το δικαίωμα να ασχολούνται με την ΕΠΣΛ", χαρακτηρίζοντας συγκεκριμένα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο ως "ψευδή και συκοφαντικά", γνωστοποιώντας μάλιστα πως ήδη η Ένωση έχει κινηθεί νομικά.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ, αφού επεξήγησε όλα όσα συνέβησαν πραγματικά, δικαιολόγησε τη στάση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, η οποία λειτούργησε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των σωματείων, κατηγορώντας εκείνους που καταφέρθηκαν εναντίον του ότι "δεν ασχολούνται με την ουσία, αλλά με δήθεν σκάνδαλα".

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε σε λειτουργικά θέματα της ΕΠΣΛ, αναφέροντας πως τα πρωταθλήματα διεξάγονται ομαλά και ο φίλαθλος κόσμος έρχεται στο γήπεδο, γεμίζοντας τις κερκίδες. Παράλληλα, έκανε αναφορά στο μέτρο των 98άρηδων, υπεραμυνόμενος της απόφασης της Ένωσης η οποία βοηθά την εξέλιξη των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως έχουν παρατηρηθεί κάποια προβλήματα, τα οποία όμως δεν είναι ικανά να ανατρέψουν την προκήρυξη. Ειδική μνεία έγινε και στη διαιτησία, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ψαρρόπουλου τα πηγαίνει πολύ καλά, τονίζοντας πως όλοι οι αγώνες στη Λέσβο γίνονται με τριάδες, ακόμα και στα παιδικό πρωτάθλημα, τη στιγμή που στην Αθήνα πολλά ματς διεξάγονται με δύο διαιτητές.

Ακολούθως, βγήκε η είδηση ότι πλέον τα σωματεία μπορούν να απευθύνονται προς την Περιφέρεια για τις απαιτούμενες άδειες διεξαγωγής αγώνων, αφού έπειτα από συνεννόηση της ΕΠΟ με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Αδριανό, δόθηκε εντολή σχετικά, ενώ επεξεργάζεται ήδη σχέδιο κατηγοριοποίησης των γηπέδων, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο να ζητούνται πανομοιότυπα δικαιολογητικά σε ένα γήπεδο Α' Εθνικής με ένα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

Επίσης έγινε αναφορά στις Μικτές ομάδες και στο έργο που έχουν παρουσιάσει στα τελευταία αναπτυξιακά πρωταθλήματα, ενώ δε θα μπορούσε να μη συζητηθεί το θέμα του Δημοτικού Σταδίου και της κωλλυσιεργείας των εργασιών ανακατασκευής, τονίζοντας πως αν εκείνος βρισκόταν στη θέση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ "θα είχε ξεμπροστιάσει πολύ κόσμο". Παράλληλα, ο κ. Ψαρρόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για την τοποθέτηση των καθισμάτων του "Ταρλά" στο Γήπεδο της Μόριας, με την ταυτόχρονη εξασφάλιση χρηματοδότησης του Δήμου για την τοποθέτηση χλοοτάπητα, ώστε το γήπεδο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εθνικές κατηγορίες από τη στιγμή που η Super League δεν επιτρέπει κοινή χρήση Σταδίων με χαμηλότερες κατηγορίες.

Ο Σταύρος Ψαρρόπουλος μίλησε και για το θέμα που έχει προκύψει με τον Γιώργο Μανούσο και την ουσία που εντοπίστηκε στον οργανισμό του σε έλεγχο του ΕΣΚΑΝ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι δε θα υπάρξει τιμωρία, αφού κάτι τέτοιο θα αποτελούσε έγκλημα. Παράλληλα αναρωτήθηκε γιατί οι έρευνες σταματούν στους ποδοσφαισριστές και δε συνεχίζονται σε βάθος για να διαφανεί ποιος χορηγεί τις απαγορευμένες ουσίες.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ αποκάλυψε την πρόθεση του ΔΣ να πραγματοποιηθεί μια λαχειοφόρος αγορά για όλα τα σωματεία της Λέσβου, με μεγάλο έπαθλο ένα αυτοκίνητο. Μια πρωτοβουλία που είχε σημαντική επιτυχία στην ΕΠΣ Εύβοιας και μπορεί να ανακουφίσει αρκετά τις ομάδες σε οικονομικό επίπεδο.

{youtube}v58o9Ixd1Y4{/youtube}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey