Ενημέρωση ΕΠΣΛ και αποφάσεις ΔΣ

27/11/2013 - 13:21

epsl_nea_grafeiaΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Λέσβου, κατά την τελευταία του συνεδρίαση χθες το απόγευμα, πήρε μια σειρά από αποφάσεις:

Αναλυτικά:

"1) Στην μνήμη του προπονητή Παναγιώτη Σαλταμάρα πέραν της αναβολής των αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου, να τηρηθεί (1) ενός λεπτού σιγή στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων στις 30-11-13 και στις 01-12-2013.

2) Με αφορμή το θλιβερό συμβάν να σταλεί έγγραφο - υπενθύμιση προς τα σωματεία για την αναγκαιότητα παρουσίας γιατρού σε όλους τους αγώνες ώστε να διασφαλιστούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις ηγείας των αθλουμένων.

3) Να σταλεί προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ επιστολή με την οποία να ζητείται να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ η λήψη απόφασης σχετικά με τους αγώνες αξιολόγησης των Διαιτητών των νησιωτικών Ενώσεων καθώς και την ισομερή κατανομή των οικονομικών βαρών διατησίας των σωματείων όλης της χώρας. Στη επιστολή θα ζητείται η χρησιμοποίηση διαιτητών από τα νησιά σε αγώνες όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων ισομερώς για όλες τις Ενώσεις καθώς και ο υπολογισμός των αγώνων των πρωταθλημάτων Μικτών Ενώσεων, Κ20, Κ17 και Κ14 των επαγγελματικών Ενώσεων. Την εισήγηση στο Δ.Σ. της ΕΠΟ θα παρουσιάσει με συγκεκριμένα στοιχεία ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου κ. Σταύρος Ψαρρόπουλος.

4) Να αρχίσουν προετοιμασίες ώστε μέσα στον μήνα Ιανουάριο να πραγματοποιηθεί με ευθύνη της ΕΠΣ Λέσβου ημερίδα για το γηπεδικό πρόβλημα των σωματείων της ΕΠΣ Λέσβου. Στην ημερίδα θα κληθούν να συμμετάσχουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία, ο Σύνδεσμος Διαιτητών, ο Δήμος Λέσβου, ο Δήμος Λήμνου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Βουλευτές Λέσβου, οι προπονητές, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές καθώς και εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Στόχος της ημερίδας θα είναι η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και να προταθούν οι λύσεις ώστε μέσα στα επόμενα ( 3 ) τρία έτη όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων της Λέσβου και της Λήμνου να διεξάγονται σε γήπεδα με χόρτο κάτι το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Λέσβιακού ποδοσφαίρου.

5) Μετά την διαπίστωση από την ΕΠΣ Λέσβου αντιδεοντολογικών συμπεριφορών κάποιων παραγόντων-σωματείων μας σε σχέση με την προμήθεια των σωματείων με αιτήσεις μεταβολών των ποδοσφαιριστών για μεταγραφές, το Δ.Σ. απεφάσισε τα εξής:

α) Να ελεγχθούν όλα τα δελτία ποδοσφαιριστών που εξεδόθηκαν κατά την προηγούμενη θερινή περίοδο και να ζητηθεί από όσα σωματεία προσπάθησαν με δόλιο τρόπο να προμηθευτούν αιτήσεις μεταβολών από άλλες Ενώσεις χωρίς να πληρώσουν το προβλεπόμενο από την ΕΠΟ αντίτυπο επιβαρύνοντας έτσι τον προϋπολογισμό της ΕΠΣ Λέσβου, να έρθουν να εξοφλήσουν το οφειλόμενο ποσό. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζητηθεί από την ΕΠΟ η ανάκριση των συγκεκριμένων δελτίων και η επιβολή στο σωματείο των προβλεπόμενων απο την ΕΠΟ ποινών. Από σήμερα και στο εξής τα σωματεία θα προμηθεύονται τις αιτήσεις μεταβολών έναντι (2) δύο ευρώ η κάθε μία και όταν θα την καταθέτουν προς έκδοση στην ΕΠΣΛ των δελτίων, θα δίνουν το ποσό των ( 15 ) δεκαπέντε ευρώ για κάθε δελτίο όπως προβλέπει η οικονομική εγκύκλιος της ΕΠΟ για το δυγκεκριμένο θέμα.

6) Το Ενωσιακό γήπεδο Λουτρόπολης Θερμής λόγω της ασυνήθιστα μεγάλης καθημερινής χρήσης του για προπονήσεις από δύο (2) σωματεία και για πέντε (5) αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς με αποτέλεσμα οι Μικτές της ΕΠΣΛ και τα εφτά (7) σωματεία που το χρησιμοποιούν ώς έδρα τους να στερηθούν τον χώρο που προπονούνται και δίνουν τους αγώνες. Θεωρώντας ότι πρέπει να ληφθούν σύντομα σποφάσεις οι οποίες θα αποτρέψουν το παραπάνω καταστροφικό για το γήπεδο μέλλον το Δ.Σ. παραπέμπει για συζήτηση και λήψη απόφασης το όλο θέμα στο Δ.Σ. του Ενωσιακού Κέντρου Λουτρόπολης Θερμής το οποίο και θα πρέπει να εισηγηθεί στο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ τις προτάσεις του μέχρι της 05-12-2013.

7) Επειδή κάποια δημοδιεύματα τοπικού τύπου αναφέρουν ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) επιχορηγεί την ΕΠΣ Λέσβου με χρηματικό ποσό το οποίο θα διανεμηθεί στα σωματεία το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο ποσό διατίθεται από την Γ.Γ.Α. στις ΕΠΣ για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών λειτουργίας και μόνο. Άν η Γ.Γ.Α. λάβει απόφαση επιχορήγησης των σωματείων αυτή θα γίνει απευθείας στους λογαριασμούς των ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey