Κι άλλο φρένο στον Ταρλά...

16/01/2014 - 12:51 Τελευταία τροποποίηση στις 16/01/2014 - 13:06

Giakalis_Tarlas13Με ψήφους 2-1, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έκανε δεκτό τον διαγωνισμό που διενήργησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ανάληψη των εργασιών ανακαίνισης του Ταρλά, με την Περιφέρεια να πραγματοποιεί άμεσα αίτηση αναίρεσης, η οποία θα εξεταστεί –αν δεν προκύψει κάτι το εξαιρετικό- στις 22 Ιανουαρίου.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αιτιολογώντας την απόφασή του, θεώρησε ότι υπήρξε αδράνεια στην ιδιαιτερότητα του «καταπείγοντος» (σ.σ που αποτέλεσε πεδίο ενστάσεων όλο το προηγούμενο διάστημα) που ουσιαστικά αναιρούσε το επείγον της διαδικασίας και από τη στιγμή που χρονολογικά δεν διαφαίνεται ορίζοντας ολοκλήρωσης των εργασιών μέχρι και πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ακύρωσε τον διαγωνισμό.

Από την πλευρά της ωστόσο η Περιφέρεια μέσω της αναίρεσής της, υποστηρίζει πως το «καταπείγον» που χαρακτήριζε το διαγωνισμό καταρρίφθηκε λόγω της καθυστέρησης της χρηματοδότησης –άρα χωρίς δική της ευθύνη- και δεν κρύβει την πεποίθησή της πως η ακύρωση που παρουσιάζεται είναι μία ακόμη τυπική δυσκολία και η οποία θα ξεπεραστεί.

Παράλληλα με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, πιστεύει ότι αν επιτέλους δοθεί η δυνατότητα εκκίνησης των εργασιών (σ.σ. τις οποίες παρεμπόδισαν πλείστοι καταγγέλλοντας και καταθέτοντας ενστάσεις και μέχρι και η «Χρυσή Αυγή»(!) κατέθεσε άποψη περί της χρησιμότητας ανακαίνισής του), το γήπεδο θα μπορέσει να παραδοθεί πριν τη λήξη της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σεζόν, η οποία και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο. Και με την διατύπωσή του αυτή, αποτυπώνει και το σκεπτικό της αναίρεσης,  που υποστηρίζει ότι παρά την καθυστέρηση της χρηματοδότησης, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα αν ανάψει το «πράσινο φως» για την εκκίνηση των εργασιών, να ολοκληρωθούν πριν τη λήξη της σεζόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey