Β. Σταυρινός: Νιώθω δικαιωμένος που επέλεξα τον Αλκιβιάδη

30/05/2022 - 18:34 Τελευταία τροποποίηση στις 30/05/2022 - 18:39

Ο Αλκιβιάδης βρίσκεται ξανά στην μεγάλη κατηγορία του νησιού μετά από 4 χρόνια κατακτώντας πανάξια τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η ομάδα του Κάτω Τρίτους απέδειξε μέσα στο γήπεδο όλη την σεζόν ότι είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και υποψήφια για την πρώτη θέση. Η διοίκηση φρόντισε να ενισχύσει το ροστερ με παίκτες που πολλές ομάδες της Α κατηγορίας θα ήθελαν τους έχουν στο δυναμικό τους, ενώ ταυτόχρονα πήραν χρόνο συμμετοχής και αρκετά νεαρά παιδιά. Πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας ο Βασίλης Σταυρινός ο οποίος με σωστή διαχείριση οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του στόχου της δικαιώνοντας όλους όσους του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι αριθμοί πολλές φορές μπορεί να μην λένε τίποτα, ή μπορεί να λένε πολλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αλκιβιάδης με τον Σταυρινό στον πάγκο δεν θα μπορούσε να χάσει το πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί ο πρωταθλητής της Β ΕΠΣΛ σε σύνολο 24 αγώνων πέτυχε 94 γκολ και δέχθηκε μόλις 22.

Ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Σταυρινός αναλύει στο "SL" την πορεία της ομάδας και τι ήταν αυτό που την οδήγησε στην επιτυχία, ενώ δηλώνει δικαιωμένος για το γεγονός ότι επέλεξε να κοουτσάρει τον Αλκιβιάδη. Αναλυτικά:

Για την πορεία της ομάδας

"Η ποδοσφαιρική σεζόν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με την επίτευξη των στόχων που είχαμε θέση εξ' αρχής, κατάκτηση του πρωταθλήματος και άνοδο στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Λέσβου με σύγχρονο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Σαφώς χαρούμενοι και δικαιωμένοι με το αποτέλεσμα, καθώς οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο ποδόσφαιρο πλέον τίποτα δεν είναι στην τύχη και δεν επαρκεί το ταλέντο και η θέληση για να φτάσεις σε ένα τέτοιο επίπεδο. Δουλέψαμε σκληρά για 9 μήνες, συμπεριλαμβανομένων 2 μηνών προαγωνιστικής περιόδου, με σωστό προγραμματισμό, πλάνο και κατάλληλες επιβαρύνσεις κάτι που αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος."

Ο ρόλος της διοίκησης και ο φίλαθλος κόσμος

"Είχαμε την αμέριστη στήριξη της διοίκησης που μας παρείχε τα πάντα, ώστε η δουλειά μας να γίνεται πιο εύκολη και τολμώ να πω εδώ ότι οι συνθήκες ήταν ανάλογες ομάδων ανώτερων κατηγοριών. Εξοπλισμό για την προπόνηση, ρουχισμό, μέσα αποκατάστασης και πολλά άλλα εξίσου σημαντικά που ανεβάζουν το επίπεδο της δουλειάς μας. Ξεχωριστό κομμάτι της επιτυχίας μας οφείλετε στον κόσμο του Αλκιβιάδη, αυτούς τους αγνούς φιλάθλους που σε κάθε παιχνίδι ήταν ο 12ος παίκτης της ομάδος. Μας έδωσαν ώθηση και στήριξη πάντα όταν την χρειαστήκαμε και έκαναν έδρα μας κάθε γήπεδο που αγωνίστηκε η ομάδα μας.

Τα οφέλη που αποκομίσαμε από την φετινή σεζόν είναι πολλά και αποτελούν την παρακαταθήκη, που αφήνει αυτή η επιτυχία για το μέλλον αυτής της ομάδας και του τόπου μας. Οι φίλαθλοι που αγκάλιασαν ξανά την ομάδα μας, η συσπείρωση των ποδοσφαιριστών και ο επαναπατρισμός αρκετών εξ' αυτών που είχαν πάει σε άλλες ομάδες κατά το παρελθόν, τα νέα παιδιά που βγήκαν από τα σπλάχνα της ακαδημίας μας και πλέον λογίζονται ως παίκτες της ανδρικής ομάδας και η δυναμική αυτής της προσπάθειας που σίγουρα θα έχει ανάλογη συνέχεια."

Τι συναισθήματα σου άφησε η φετινή σεζόν;

"Προσωπικά νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου να αναλάβω τις τύχες αυτής της ομάδας σε ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, καθώς έπρεπε να την οργανώσουμε σχεδόν από το σημείο 0 και καταφέραμε τόσα πολλά σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια που πέτυχε και απέδειξε περίτρανα πως όπου υπάρχει μεράκι και σωστός προγραμματισμός τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο."

Ο σχεδιασμός της νέας σεζόν

"Η συνέχεια από εδώ και πέρα θεωρώ πως θα είναι εξίσου δημιουργική και ελπιδοφόρα με την σεζόν που μας πέρασε. Υπάρχει η διάθεση απ όλες τις πλευρές να συνεχιστεί και να δυναμώσει η προσπάθεια αυτή. Έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας σεζόν, που σαφώς είναι πιο απαιτητική και ανταγωνιστική, έτσι αναλόγως θα γίνει και μια προσπάθεια ενίσχυσης με κάποιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν επάξια τυχόν αποχωρήσεις ή θα δυναμώσουν περισσότερο ένα ήδη αρκετά ανταγωνιστικό ροστερ. Έχουν γίνει κάποιες επαφές και υπάρχει καλό κλίμα ώστε να προχωρήσουμε σε συμφωνία. Τις επόμενες κιόλας μέρες θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις.

Τέλος, θέλω να ευχαριστώ προσωπικά όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής επιτυχίας για την ομάδα μας και να υποσχεθώ μια ανάλογη συνέχεια την νέα σεζόν πλέον στην μεγάλη κατηγορία."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey