Ασταμάτητη η Καλλονή, πρώτη ήττα για τον Παλλεσβιακό

17/12/2023 - 17:01 Τελευταία τροποποίηση στις 17/12/2023 - 18:20

Φωτογραφία από τον αγώνα Αστέρας Νίκης-Αστέρας(Ορφέας)

Με νίκες των πρωτοπόρων στους δύο ομίλους ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική της Β ΕΠΣ Λέσβου και τελευταία πριν την διακοπή των Χριστουγέννων.

Στο ντέρμπι του νοτίου ομίλου, ο Οδυσσέας Ελύτης υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα τον Παλλεσβιακό 3-1 και στέφθηκε πρωταθλητής χειμώνα. Ο Ατζέμης στο 37' έδωσε το προβάδισμα στον "Παλλε", όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 41' με τον Καλουτζή. Στο 80ο λεπτό ο Οδυσσέας Ελύτης έφτασε στην ανατροπή με τον Μαμουλέλλη, ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα για το 2-1. Το τελικό 3-1 έγινε στο 90' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χιώτη.

Ο Αιολικός ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και πήρε τη νίκη 4-0 απέναντι στον Ταξιάρχη Μανταμάδου. Ο Λένα στο 49' έκανε το 1-0, ο Αλμέτα το 2-0 στο 66' και τρία λεπτά αργότερα ο Λένα ξανά το 3-0. Στο 79' ο Οικονόμου διαμόρφωσε το 4-0.

Με σκορ 2-1 ο Αστέρας Νίκης επικράτησε απέναντι στον Αστέρα(Ορφέα). Στο 21' ο Ράσκος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και με πέναλτι στο 44' μετά από ανατροπή του Κουζινόγλου, ο Στρατής Καφαλούκος διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Στο 57' ο Γκέκα μείωσε 2-1, σκορ που παρέμεινε έως το τέλος.

Άνετη νίκη για τη Δόξα Λέσβου 6-2 κόντρα στον Αετό Λουτρών Β. Στο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Γιαννή και Ισαλάρι, ενώ ο Γιαλαμαδάκης στο 18' ανέβασε το σκορ στο 3-0. Ο Θεοδοσίου μείωσε 3-1 στη συνέχεια, όμως η Δόξα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου σκόραρε ακόμη δύο φορές με τους Κανόγλου και Γιαλαμαδάκη. Ο Βαχτσαβάνης από την πλευρά του Αετού στο 57' έκανε το 5-2 και ο Χονδρός στο 70' το 6-2.

Ασταμάτητη δείχνει η Καλλονή, η οποία παρέσυρε την Άναξο στο ντέρμπι κορυφής με 4-1 και απέκτησε πλέον απόσταση ασφαλείας 9 βαθμών. Ο Καραγιάννης στο 9ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ ο Γκιάτα στο 17' έκανε το 2-0. Στο 30' η Άναξος είχε δοκάρι με τον Ευαγγέλου. Ο Πλουμής στο 67' και στο 90+ σημείωσε τα επόμενα δύο τέρματα της Καλλονής, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει 3-1 με τον Άνταμ Σουλεϊμάνα στο 80'.

Μεγάλη νίκη με ανατροπή πανηγύρισε ο Μεσότοπος 1-2 στην Άντισσα. Ο Μπάμπης Χασάπης στο 10' έκανε το 1-0, όμως ο Κυριάκος Βατζάκας λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφερε την ισορροπία στον αγώνα. Ο Βασίλας στο 78' πέτυχε το δεύτερο τέρμα του Μεσοτόπου, χαρίζοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Ο Ορφέας είχε δοκάρι με τον Γιάννη Σάββα.

Σαν σε προπόνηση ο Καραβαγγέλης πέρασε από τα Παράκοιλα 0-7 κόντρα στον ουραγό Μακαρέα. Τα τέρματα στο πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε στο 0-4, σημείωσαν οι Μαμάκος Γιώργος, Βασίλογλου (2) και Βελούτσος Γιώργος. Το 0-5 έγινε από τον Άρη Βελούτσο με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, το 0-6 από τον Γιώργο Βελούτσο στο 60' και το 0-7 από τον Ξυπτερά στο 87'. Ο Μακαρέας είχε δοκάρι με Καμάτσο στο 50'.

Νίκη με ανατροπή και για τον Παπανικολή 2-1 τον Αχιλλέα Πέτρας. Ο Μαζάρι στο 23' με ωραία ατομική ενέργεια πέτυχε το 0-1, όμως ο Βουτσιώτης στο 36' με απ' ευθείας χτύπημα φάουλ ισοφάρισε 1-1. Στο 60' ο Ντεμάϊ κέρδισε πέναλτι και ο Βουτσιώτης από τα 11 βήματα σημείωσε το νικητήριο τέρμα για τον Παπανικολή, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Καπετάνιο λίγο πριν το τέλος. Χαμένο πέναλτι και για τον Αχιλλέα στο 61', με τον Μαζάρι να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής της Β ΕΠΣ Λέσβου

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του Βορείου Ομίλου

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του Νοτίου Ομίλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey