Μαθήματα ιστορίας στον Ατρόμητο Ανεμώτιας [update]

28/11/2012 - 20:11 Τελευταία τροποποίηση στις 28/11/2012 - 20:12

Atromitos_Anemotias_2012_13Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ατρομήτου Ανεμώτιας, θέλοντας να ξεκαθαρίσει προς το φίλαθλο κοινό του νησιού μας, πως συγκεκριμένη ανάρτηση που δημοσιεύτηκε σε blog φιλάθλων της ομάδας και αφορά λεπτομέρειες για την ίδρυσή της, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Στο εν λόγω κείμενο γίνεται αναφορά για ανάμιξη πολιτικής νεολαίας στη σύσταση του Ατρομήτου Ανεμώτιας, κάτι που οι παράγοντες του συλλόγου διαψεύδουν κατηγορηματικά, αναρωτούμενοι μάλιστα για ποιο λόγο συνδέουν κάποιοι τον αθλητισμό με την πολιτική, "καπελώνοντας" την ιστορία μιας ομάδας.

Αναλυτικά: "Σήμερα το πρωί υπέπεσε στην αντίληψή μας κείμενο, που αναρτήθηκε σε blog φίλων της ομάδας μας, του Ατρομήτου Ανεμώτιας. Το εν λόγω κείμενο αναφέρεται στην ιστορία του συλλόγου μας. Αξιοποιεί αρχειακό υλικό, που πρόσφατα αναρτήσαμε στον επίσημο ισότοπο του συλλόγου μας "atromitos-anemotias-fc.blogspot.gr" και παραθέτει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του χωριού μας τις δεκαετίες του '30 και του '50.

Η ευχάριστη έκπληξή μας μετατρέπεται σε δυσάρεστη, φτάνοντας στο τέλος της ιστορικής αναδρομής. Εκεί διαβάζοντας ότι η ίδρυση του Ατρομήτου το 1982 ήταν αποτέλεσμα δράσης συγκεκριμένης πολιτικής νεολαίας! Ευτυχώς που το 1982 δεν είναι τόσο μακρινό και οι άνθρωποι που συνέβαλαν στην ίδρυση του Ατρομήτου βρίσκονται εν ζωή.

Αγαπητέ συγχωριανέ μας, η ίδρυση του Ατρομήτου το 1982 ήταν όνειρο και μεράκι μερικών πιτσιρικάδων, που πήγαιναν ακόμη σχολείο. Η ίδρυση του Ατρομήτου είναι χαρακτηριστική περίπτωση παρέας που γράφει "ιστορία". Μιας παρέας που επανήλθε πολύ πρόσφατα και επανίδρυσε το διαλυθέν σωματείο και το έκανε ξανά σημείο αναφοράς για το χωριό μας και το "Μίζεργκαν" τόπο συνάντησης σε κάθε αγώνα της ομάδας μας. Προς τι λοιπόν αυτό το καπέλωμα;

Το Διοικητικό Συμβούλιο"

UPDATE

Συνέχεια στην παρεξήγηση που έχει προκύψει, αναφορικά με όσους πρωτοστάτησαν κατά την ίδρυση του Ατρομήτου Ανεμώτιας, δίνεται με νέα ανακοίνωση αυτή τη φορά του συγγραφέα της ανάρτησης "Αναζητώντας τις ρίζες του Ατρομήτου Ανεμώτιας".

Το "SL" παραθέτει αυτούσια την τοποθέτηση του φιλάθλου, ωστόσο διευκρινίζει πως η ιστοσελίδα μας δεν επιθυμεί να γίνει σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ φίλων του Ατρομήτου Ανεμώτιας, που ακόμα κι αν διαφωνούν ως προς τις ιστορικές καταβολές της ομάδας που υποστηρίζουν, οφείλουν να προστατέψουν την ίδια την ιστορία της, που εξάλλου επικαλούνται.

atromitos_anemotias_fanela1Η απάντηση στην Ανακοίνωση του ΔΣ του Ατρομήτου Ανεμώτιας: "Κάποιοι ή μάλλον "κάποιος" δεν ξέρει να διαβάζει σωστά ή καλύτερα δεν θέλει να διαβάσει σωστά. Δυστυχώς για αυτόν η ιστορία έχει μόνο μία αλήθεια και αυτή είναι σαν το φελλό που πάντα βγαίνει στη επιφάνεια.

Όταν στην ίδρυση ενός σωματείου πρωτοστατούν άτομα συγκεκριμένης πολιτικής νεολαίας, αυτό είναι ένα γεγονός που ούτε παραχαράσσεται αλλά και ούτε διαγράφεται έτσι απλά. Πόσο μάλλον, όταν στο σωματείο αυτό οι παρακινητές και αυτοί που το πλαισίωσαν απευθείας, αποτελούν μέλη της πολιτικής νεολαίας. Επιπλέον δε, όταν υπάρχουν καταγεγραμμένα στο χαρτί πιστοποιητικά που το συνηγορούν αυτο και όταν η μνήμη των ίδιων το επιβεβαιώνει.

Δεν αναιρεί την προσπάθεια και προσφορά άλλων ατόμων, η μαζική παρουσία μελών της πολιτικής νεολαίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση την αναδεικνύει και την αναγνωρίζει.

Όσο αφορά τώρα εμένα ως συντάκτη του κειμένου "Αναζητώντας τις ρίζες του Ατρόμητου Ανεμώτιας" η αναφορά στην ανακοίνωσή σας, νομίζω πως καθόλου απο το κείμενο δεν προκύπτει πως η ίδρυση ήταν αποτέλεσμα μόνο της δράσης, αλλά συμβολής της πολιτικής νεολαιας. Εξάλλου έγραψα χαρακτηριστικά στο τέλος "...και η ομαδα ακολούθησε με τη σειρά της την επίσημη ίδρυση της στις 13 Μαϊού 1982 με πρωτοστάτες και όχι μόνο τους παρακινητές". Αυτό σημαίνει πως υπήρχαν κι αλλοι που το πάλεψαν με το τρόπο τους - μαζί και όχι χώρια- των οποίων η προσφορά είναι αδιαμφισβήτητη.

Τον Ατρόμητο Ανεμώτιας τον έφτιαξαν και έκαναν "ντόρο" για να φτιαχτεί "μια παρέα" παιδιών, που τους βοήθησαν μεγάλοι άνθρωποι του χωριού. Επίσης να θυμίσω πως τον καιρό εκείνο οι μισοί "της παρέας" ήταν οργανωμένοι στη Νεολαιίστικη Οργάνωση!!!.

Σκοπός μου καθαρά ήταν να προτρέψω άτομα να ασχοληθούν με την ιστορία της ομάδας, να φωτιστούν και να γνωστοποιηθούν πτυχές της ιστορίας της που είναι άγνωστες. Προσθέτοντας πάντα το δικό μου ύφος, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί και ιστορικό τεκμήριο. Προς τι λοιπόν ο φόβος παραδοχής της αλήθειας; Προς τι η βιασύνη για ανακοινώσεις; Οι "παρεξηγήσεις" λύνονται καλύτερα με το διάλογο... με ένα τηλέφωνο ή ένα email.

Ειλικρινά λυπάμαι αν δυσαρέστησα κάποιους φίλους μου, επαναλαμβάνω πως δεν είχα σκοπό κάτι τετοιο."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey