Πεζοπορία στα μονοπάτια της Σκαμνιάς και του Λεπέτυμνου

15/02/2024 - 11:16 Τελευταία τροποποίηση στις 15/02/2024 - 11:20

Στο βόρειο μέρος του νησιού θα περπατήσει για άλλη μια φορά ο «Ορειάς».  Αναλυτικά:

«Αφού καθαρίστηκαν και ενώθηκαν πέντε παλιά μονοπάτια (τα δύο απ’ αυτά θα τα περπατήσουμε για πρώτη φορά) στην περιοχή της Σκαμνιάς και του Λεπέτυμνου (Χάλικα), θα απολαύσουμε μια όμορφη διαδρομή σε αγαπημένα μέρη μαζί με τα μέλη και τους φίλους μας.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα συναντηθούμε και πάλι στο My Market, ώστε στις 8:30 να αναχωρήσουμε με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας για την περιοχή της Σκαμνιάς. Για την πεζοπορία της Κυριακής υπάρχουν οι εξής τρεις επιλογές:

α) Η πρώτη ομάδα που θα κάνει ολόκληρη τη διαδρομή (και τα πέντε μονοπάτια) θα ξεκινήσει με οδηγό τον Θεόφιλο Προδρόμου από το σημείο που θα μας αφήσει το λεωφορείο, περίπου 2 χιλιόμετρα πριν την Σκαμνιά, θα περάσει το χωριό, θα κατευθυνθεί προς το Λεπέτυμνο (το χωριό), θα επιστρέψει κυκλικά στην Σκαμνιά και μετά θα πάρει το μονοπάτι που οδηγεί προς την Σκάλα Σκαμνιάς. Είναι μια διαδρομή εύκολη που η συνολική της απόσταση καλύπτει 12-13 χιλιόμετρα. Φυσικά, αν κάποιος έρθει με δικό του αυτοκίνητο, μπορεί να κάνει διαδρομή κυκλική, χωρίς το τελευταίο μέρος της, δηλαδή χωρίς να κατεβεί στην Σκάλα.

β) Μια δεύτερη ομάδα, αυτοί που θέλουν να περπατήσουν λιγότερο, θα κάνει ένα μέρος της διαδρομής, ακολουθώντας την προηγούμενη ομάδα από την έξοδο της Σκαμνιάς (στο παλιό ελαιοτριβείο) προς το Λεπέτυμνο (χωριό) και να επιστρέψουν στη Σκαμνιά. Η διαδρομή αυτή είναι κυκλική, εύκολη, 7 χιλιόμετρα περίπου και διευκολύνει ειδικά αυτούς που θέλουν να έρθουν με δικό τους αυτοκίνητο. Όσοι την επιλέξουν θα πρέπει να περιμένουν την πρώτη ομάδα ώσπου (κατά τις 10:30) να φτάσει μετά το πρώτο μέρος της διαδρομής της στο ελαιοτριβείο που είναι στην έξοδο της Σκαμνιάς από την πλευρά της Μήθυμνας κι από εκεί θα συνεχίσουν μαζί, με τον ίδιο οδηγό, προς Λεπέτυμνο (το χωριό), και κυκλικά προς Σκαμνιά. Αν θέλουν συνεχίζουν προς Σκάλα (+ 3,5 χιλιόμετρα).

γ) Όσοι θέλουν να περπατήσουν ακόμα λιγότερο, περίπου 3,5 χιλιόμετρα μιας εύκολης διαδρομής, θα ξεκινήσουν κατά τις 10:30 με οδηγό τον Γρηγόρη Τσουμάρη από την Σκαμνιά κι ακολουθώντας το μονοπάτι θα τερματίσουν στην Σκάλα Σκαμνιάς.

Από την Σκάλα θα μας παραλάβει το λεωφορείο, για να μας οδηγήσει σε εστιατόριο της περιοχής, όπου θα γευματίσουμε. Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, να έχετε ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε αντιανεμικό / αδιάβροχο. Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τον Δημήτρη Σταματέλλη στο 6973715467 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Θεόφιλο Προδρόμου στο τηλέφωνο 6974327693.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey