Έπαιξε και στη Βαρσοβία ο Βλοτινός

24/11/2010 - 11:40

Με οκτώ αθλητές εκπροσωπήθηκε η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο τουρνουά Προ Τουρ της Πολωνίας, πριν λίγες ημέρες στη Βαρσοβία. Στη διοργάνωση συμμετείχε και ο Μυτιληνιός πρωταθλητής μας Γιάννης Βλοτινός.

Το συγκεκριμένο είναι από τα επαμειβόμενα όπεν της διεθνούς ομοσπονδίας και ο τελευταίο της σειράς για το 2010, με τους αθλητές μας να φέρνβουν εις πέρας ένα γερό αγωνιστικό τεστ. Στην πολωνική πρωτεύουσα ταξίδεψαν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Βλοτινός, Τάσος Ρηνιώτης, Κώστας Λαγογιάννης, Γιώργος Φραγκούλης και οι αθλήτριες Φιλαρέτη Εξάρχου, Αγγελίνα Παπαδάκη. Στο δυνατό από κάθε άποψη αυτό όπεν εκπροσωπήθηκαν 46 χώρες από όλες τις ηπείρους, πλην της Ωκεανίας.

Τελικά, κανένας από τους Έλληνες πρωταθλητές, που πέρασαν από τη διαδικασία των προκριματικών στο τουρνουά Προ Τουρ της Βαρσοβίας, δεν κατάφερε να προχωρήσει στον 1ο γύρο του απλού.

Ο Γιάννης Βλοτινός, ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Κώστας Λαγογιάννης, οι οποίοι διατηρούσαν ελπίδες μετά την πρώτη ημέρα του όπεν, δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν στα δικά τους γκρουπ και να διεκδικήσουν αργότερα την πρόκριση σε νοκ άουτ ματς. Στα καθοριστικά παιχνίδια οι δύο πρώτοι έκαναν καλή προσπάθεια, αλλά γνώρισαν την ήττα, ενώ ο Λαγογιάννης πέτυχε αξιοσημείωτη νίκη, όμως υστέρησε στο σύνολο των πόντων σε τριπλή ισοβαθμία!

Στο 46ο γκρουπ, ο Γιάννης Βλοτινός έδωσε πολύ δυνατή αναμέτρηση με τον Πολωνό Φίλαπ Ζουμάνσκι και γνώρισε την ήττα με 4-1. Ενδεικτικό του πολύ αμφίρροπου αγώνα είναι ότι όλα τα σετ έληξαν με διαφορά δύο πόντων (9-11, 10-12, 11-13, 14-12, 9-11)! Ο Μυτιληνιθός πρωταθλητής κατέλαβε τη 2η θέση στον όμιλο του.

Ο Βλοτινός, με ζευγάρι τον Ρηνιώτη, αγωνίστηκε και στο διπλό ανδρών. Στον προκριματικό γύρο των «64» οι Βλοτινός/Ρηνιώτης κατέβαλλαν τους Λευκορώσους Αλεξάνταρ Κουτσούκ/Βιτάλι Νεκβέντοβιτς με 3-2 σετ (11-8, 11-6, 8-11, 10-12, 11-8) και στον γύρο των «32» ηττήθηκαν από τους πολιτογραφημένους Τούρκους Λι Αχμέτ/Βανγκ Μπόρα. 

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης εθνικών ομάδων, υποχωρώντας κατά δύο θέσεις στους άνδρες τον Νοέμβριο. Με τον Κώστα Παπαγεωργίου να είναι και πάλι ο 3ος αθλητής, που υπολογίζεται για το ομαδικό, καθώς ξεπέρασε αυτόν το μήνα τον Γιάννη Βλοτινό στην επιμέρους βαθμολογία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εμφανίζει 256 βαθμούς. Έχει δύο βαθμούς περισσότερους από τους 254 του Οκτωβρίου, όμως από το νούμερο 12 έπεσε στο 14. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey