Δεύτερη θέση για τον Δημήτρη Αλεξίου στο Βike Οdyssey

18/09/2023 - 11:34 Τελευταία τροποποίηση στις 18/09/2023 - 11:55

Ο Δημήτρης Αλεξίου για άλλη μια φορά ξεπέρασε τα όρια του, καταγράφοντας έναν άθλο σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες ορεινής ποδηλασίας, το Bike Odyssey.

Ο Μυτιληνιός ποδηλάτης, στην πρώτη του συμμετοχή στο Bike Odyssey που διήρκησε τρεις ημέρες στην Κάτω Τιθορέα, κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία ανδρών και την δεύτερη θέση γενικής κατάταξης. Ο αθλητής που ανήκει στους Ποδηλάτες Χίου, κατέβαλε τιτάνια προσπάθεια σε έναν αγώνα που απαιτεί μεγάλη αντοχή και κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό.

Την Παρασκευή 15/9 εκκίνησαν περίπου 30 ποδηλάτες με καλές καιρικές συνθήκες για τον αγώνα των 124χλμ. Ο Αλεξίου την πρώτη ημέρα διένυσε 25χλμ. σε 58 λεπτά. Η δεύτερη ημέρα ήταν η πιο απαιτητική, με απόσταση 60χλμ. σε θετικό υψόμετρο 1.344μ., ωστόσο ο αθλητής από τη Λέσβο ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 2 ώρες και 46 λεπτά, ενώ την τρίτη και τελευταία ημέρα η απόσταση ήταν 37χλμ. σε 1 ώρα και 52 λεπτά. Και τις τρεις ημέρες ο Αλεξίου  τερμάτισε στην δεύτερη θέση, ενώ υπήρξαν συνολικά τρεις εγκαταλείψεις.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στον αγώνα του Σαββάτου, το έδαφος είχε διαφοροποιηθεί λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων, κάτι που δυσκόλεψε περισσότερο τις προσπάθειες των αναβατών. Τέλος, πρώτος τερμάτισε ο Θεόδωρος Πετρίδης από τον ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ και τρίτος ο Βασιλης Βιτζιλαίος από τον Π.Ο Πατρών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey