11η θέση για τον Παναγιώτη Μπιτάδο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τριάθλου

13/09/2023 - 12:08 Τελευταία τροποποίηση στις 13/09/2023 - 13:10

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος έκανε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Μυτιληνιός αθλητής έλαβε μέρος το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σε δύο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τριάθλου. Στις 2 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε στη Βαλένθια και παρά το γεγονός ότι είχε πολύ καλό πλασάρισμα στη διάρκεια του αγώνα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει καθώς είχε μια ατυχία με το ποδήλατο του (έπαθε λάστιχο).

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ο Μπιτάδος συμμετείχε στους αγώνες του Κάρλοβι Βάρι, με πολύ καλή παρουσία. Ο συγκεκριμένος αγώνας  ήταν αρκετά απαιτητικός, με δύσκολες διαδρομές. Ο Μπιτάδος διατήρησε πολύ καλή θέση στο κολύμπι και το ποδήλατο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα μετά το τρέξιμο στην 11η θέση ανάμεσα σε 60 αθλητές. Από τον αγώνα της Τσεχίας πρόσθεσε 235 βαθμούς, παραμένοντας έτσι στην 104 θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

bitados-2023-1.jpg (770×513)

Μεγάλος στόχος του Μπιτάδου είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Η πρόκριση απέχει 24 θέσεις, καθώς για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, πρέπει να βελτιώσει την θέση του και να βρεθεί ανάμεσα στους 80 καλύτερους αθλητές. Ένας στόχος που είναι εφικτός, αφού ο τριαθλητής θα συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες ακόμη έως τον Μαϊο, κάτι που σημαίνει ότι θα συλλέξει τους βαθμούς για να βρεθεί τουλάχιστον στην 80η θέση. 

Ο Μπιτάδος με καλή ψυχολογία και καλά προετοιμασμένος συνεχίζει για τους επόμενους αγώνες, στη Ποντεβέντρα της Ισπανίας στο Μαρόκο, τη Ρώμη, δύο αγώνες στην Ασιατική Ήπειρο, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey