«Παίζει» να γκρεμιστεί το Κολυμβητήριο!

06/04/2017 - 14:35 Τελευταία τροποποίηση στις 06/04/2017 - 14:42

Ήταν Σεπτέμβρης του 2011, όταν η δημοτική αρχή Βουνάτσου αποφάσιζε το Κολυμβητήριο Μυτιλήνης να κλείσει τις πύλες του, αφήνοντας ομάδες με εκατοντάδες αθλητές, αλλά και απλούς αθλούμενους, δίχως τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την 25άρα πισίνα του για τις δραστηριότητές τους. Η συγκεκριμένη απόφαση είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, ωστόσο είχε βασιστεί στο πρακτικό της αρμόδιας Επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Έκτοτε, πέντε χρόνια και επτά μήνες μετά, το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό και παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις εκείνης της εποχής, δεν προχώρησε η παραμικρή συντήρηση του κτηρίου, αν και δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα ώστε να εκπονηθούν μελέτες, αναφορικά με τη στατική του επάρκεια και τους τρόπους ενίσχυσής της.

Σήμερα, η δημοτική αρχή Γαληνού έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα το υφιστάμενο Κολυμβητήριο, έχοντας ξεκινήσει τη διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών κατασκευής νέου, ανοικτού αυτή τη φορά, στην περιοχή «Θέρμα» του Κόλπου Γέρας. Εκείνο που δημιουργείται όμως ως εύλογη απορία, είναι τι ακριβώς θα απογίνει η συγκεκριμένη υποδομή, για την οποία πολλά λέχθηκαν ως προτάσεις αξιοποίησης τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια του αποκαλυπτικού άρθρου του "Ε" στο www.emprosnet.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey