Νίκησε το Μαυροβούνιο και «βλέπει» 5η θέση η Εθνική πόλο ανδρών

15/02/2024 - 19:35

Παρά την απογοήτευση που προκάλεσε η άδοξη ήττα από την Ιταλία και ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών κατάφερε να νικήσει το Μαυροβούνιο 14-13 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 10-10) και να εξασφαλίσει ένα πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα της τελικής κατάταξης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Κατάρ το Σάββατο (17/2) στις 3 μ.μ., διεκδικώντας την πέμπτη θέση απέναντι στον νικητή της αναμέτρησης που ακολουθεί, μεταξύ της Ουγγαρίας και της Σερβίας.

Η εθνική δυσκολεύτηκε πολύ στο ξεκίνημα από την πιεστική άμυνα του Μαυροβουνίου και βρέθηκε να χάνει 4-3 περίπου στα μισά της δεύτερης περιόδου, αλλά "απάντησε" με τρία διαδοχικά γκολ στον παίκτη παραπάνω, όλα εκδηλώνοντας πολύ γρήγορα τις επιθέσεις από τα 2μ. Ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι του Τζούρο Ράντοβιτς, όμως ο Βασίλιε Ράντοβιτς με ωραίο σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 6-5 στο ημίχρονο και ο Μρσιτς ισοφάρισε στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου. Η ελληνική ομάδα, που γενικά δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι της, βρήκε τουλάχιστον λύσεις στην άμυνα (με τη βοήθεια και της τύχης σε κάποιες περιπτώσεις), κράτησε ανέπαφη την εστία της για περίπου 8,5 λεπτά και προηγήθηκε 8-6, χάρη σε τέρματα των Σκουμπάκη (πάλι η μπάλα στον παραπάνω πέρασε στα 2μ.) και Βλαχόπουλου. 

Το προβάδισμα της "γαλανόλευκης" εξανεμίστηκε μέσα σε 49 δευτερόλεπτα, από δύο διαδοχικά σουτ του Τζούρο Ράντοβιτς από την περιφέρεια, και παρότι η εθνική ξαναπέρασε μπροστά με τον Κάκαρη, ο Μπργκούλιαν ισοφάρισε εκ νέου. Αν και η ελληνική ομάδα έχασε δύο διαδοχικές επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, βρήκε γκολ με τον Γκιουβέτση στα 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ομως ο Γκοϊκοβιτς είχε... φυλάξει ένα τάιμ-άουτ, το Μαυροβούνιο έκανε επίθεση με επτά εναντίον έξι (προωθήθηκε και ο τερματοφύλακας Λάζοβιτς) και με γκολ του Πόπαντιτς στα τέσσερα δευτερόλεπτα ισοφάρισε σε 10-10.

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με τον Τζούρο Ράντοβιτς να στέλνει τη μπάλα άουτ, αλλά ο Λάζοβιτς επανέφερε την ισορροπία, αποκρούοντας το σουτ του Γκιουβέτση. Ο Ζερδεβάς είπε με τη σειρά του "όχι" στον Πόπαντιτς, η εθνική ξαναπήρε το "πάνω χέρι" και ο Φουντούλης ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, δίνοντας στο συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου τη νίκη με 14-13

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το τυπικά γηπεδούχο Μαυροβούνιο): 2-2, 3-4, 1-2, 4-2
Στα πέναλτι 3-4

ifemerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey