Μια 20χρονη από τα Χύδηρα έστειλε την Ελλάδα στην 8άδα του Παγκοσμίου!

20/07/2017 - 18:31 Τελευταία τροποποίηση στις 21/07/2017 - 13:15

Η Εθνική γυναικών στο πόλο δίνει τη δική της μάχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βουδαπέστη και μάλιστα πριν λίγη ώρα θριάμβευσε επί της Αυστραλίας με σκορ 11-8, κατακτώντας την απευθείας πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Για να συμβεί αυτό όμως, χρειάστηκε μια 20χρονη που έλκει την καταγωγή της από τα Χύδηρα της Λέσβου να πετύχει το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης, χαρίζοντας στην Ελλάδα την πολυπόθητη διαφορά των τριών τερμάτων, που της εξασφάλιζε την πρωτιά στον όμιλο σε τριπλή ισοβαθμία. Ο λόγος για την Ιωάννα Χυδηριώτη, που κατάγεται από τη Λέσβο και μένει μόνιμα στην Αθήνα, αγωνιζόμενη στη Βουλιαγμένη.

Η νεαρή αμυντικός έμελλε να σφραγίσει την εντυπωσιακή νίκη απέναντι στην Αυστραλία, με το τελευταίο και πιο γλυκό γκολ, δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς, στέλνοντας την Ελλάδα στην κορυφή του ομίλου. Παράλληλα με το πόλο, η Ιωάννα σπουδάζει παιδαγωγικά και συνδυάζει σπουδές με πρωταθλητισμό, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γυναικείου πόλο στη χώρα μας.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, αμέσως μετά τον ελληνικό θρίαμβο απέναντι στην Αυστραλία, η Ιωάννα Χυδηριώτη επέσήμανε: "Είμαστε πολύ χαρούμενες για τη σημερινή μας νίκη. Και εγώ ιδιαίτερα γιατί με τη βοήθεια όλων των συμπαικτριών μου και την πάσα της Νικόλ, κατάφερα να σκοράρω το τελευταίο γκολ. Η Αυστραλία είναι μια πολύ καλή ομάδα, την αντιμετωπίσαμε με προσοχή και τον σεβασμό που απαιτείται. Όμως σήμερα ήμασταν οι πιο δυνατές, το θέλαμε περισσότερο και πιστεύω όλα να πάνε καλά στη συνέχεια. Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλο το καλοκαίρι κι αυτή η πρόκριση έρχεται να δικαιώσει τους κόπους μας. Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας μετά το 11-8 στο τελευταίο δίλεπτο, γιατί θέλαμε να μην υπάρξει κανένα απρόοπτο και με την καθοδήγηση του πάγκου, διατηρήσαμε την ηρεμία μας και ευτυχώς όλα πήγαν κατ' ευχή…"

Σε ερώτηση για το τί σκέφτηκε στη φάση του τελευταίου γκολ, η 20χρονη πολίστρια από τα Χύδηρα επεσήμανε: "Δεν το πολυσκέφθηκα είναι η αλήθεια. Στην ουσία ήταν το τελευταίο σουτ. Είπα ότι πρέπει να το βάλω. Είπα θα το κάνω και το έκανα...".

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μια ακόμα εξαιρετική αθλήτρια του πόλο με καταγωγή από τη Λέσβο, τίμησε τα προηγούμενα χρόνια τη γαλανόλευκη και το εθνόσημο. Ο λόγος για την Άντι Μελιδώνη, που ολοκλήρωσε μια σπουδαία καριέρα έχοντας κατακτήσει με τη Εθνική Ελλάδας χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης, ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και ακόμα δύο ασημένια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey