Προκρίθηκαν οι έφηβοι του ΝΟΜ

01/02/2011 - 12:29 Τελευταία τροποποίηση στις 01/03/2011 - 14:49

Μια πολύ μεγάλης σημασίας πρόκριση, για το μέλλον της υδατοσφαίρισης του νησιού μας, πέτυχε το εφηβικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια των αγώνων της Α’ προκριματικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πόλο εφήβων (γεννηθέντες μετά το 1995), η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως και τις 30 Ιανουαρίου στο Κολυμβητήριο του Γέρακα.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 56 ομάδες, αριθμός ρεκόρ, χωρισμένες σε 11 ομίλους. Ο ΝΟΜ τοποθετήθηκε στον 3ο όμιλο (Γ' Αττικής) με αντιπάλους το Χαϊδάρι, τον Ηλυσιακό, το Νηρέα Γέρακα και την Ατλαντίδα Χαλανδρίου.

Τα αποτελέσματα της ομάδας του ΝΟΜ:

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Α.Ε. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 15–2

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. 7–5

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Α.Ο. ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ 4–11

Ν.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – Α.Ο. ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 9–8

Με τις τρεις νίκες σε τέσσερα ματς, ο ΝΟΜ προκρίθηκε σα δεύτερος από τον όμιλό του, μαζί με το Νηρέα Γέρακα και τον Ηλυσιακό και θα συμμετάσχει στην επόμενη, ημιτελική, φάση με τις υπόλοιπες 25 καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, που θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Απριλίου.

3ος όμιλος

Βαθμολογία

1. Νηρέας Γέρακα 8

2. Ν.Ο. Μυτιλήνης 6

3. Ηλυσιακός 4

4. Ατλαντίδα Χαλανδρίου 2,

5. Χαϊδάρι 0

Στον πρώτο αγώνα κόντρα στο Χαϊδάρι, ο ΝΟΜ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, αφού η ομάδα των δυτικών προαστίων ήταν πολύ αδύναμη και η επικράτηση ήταν εξαιρετικά άνετη και καθολική από το πρώτο οκτάλεπτο, γεγονός που απεικονίζεται ανάγλυφα στο ευρύ σκορ.

Ο δεύτερος αγώνας με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, ήταν κρισιμότατος και με δεδομένο ότι θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση, προδικαζόταν να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Ωστόσο ο ΝΟΜ ξέφυγε από την αρχή στο σκορ και έφτασε να προηγείται με 6–2, δείχνοντας μία ελαφρά ανωτερότητα στα «σημεία». Τελικά ο σύλλογος της Μυτιλήνης επικράτησε μάλλον ευκολότερα του αναμενομένου, αν και οι παράγοντες του Ηλυσιακού διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για τη διαιτησία, θεωρώντας ότι αδικήθηκαν σε κάποιες στιγμές του αγώνα, με αποτέλεσμα να αποβληθούν τόσο ο έφορος όσο και ο προπονητής της ομάδας του Ζωγράφου.

Στον τρίτο αγώνα με τον οικοδεσπότη Νηρέα Γέρακα, ο ΝΟΜ θα μπορούσε να σταθεί πολύ καλύτερα και να διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη, από έναν αντίπαλο που δεν παρουσιαζόταν πανίσχυρος και με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, έστω κι αν υπερτερούσε στις λεπτομέρειες και ήταν μια καλά «δουλεμένη» ομάδα. Ωστόσο, οι έφηβοι του ΝΟΜ προδόθηκαν από τη δική τους άσχημη εμφάνιση στο πρώτο οκτάλεπτο, όπου βρέθηκαν να χάνουν αδικαιολόγητα με 5–0. Αν και στη συνέχεια ισορρόπησαν και στάθηκαν σαν ίσοι προς ίσους, ήταν πλέον αργά και δεν υπήρχε περιθώριο για ανατροπή του σκορ.

Ο τελευταίος αγώνας με αντίπαλο την Ατλαντίδα Χαλανδρίου, αν και φαινόταν διαδικαστικού χαρακτήρα, έκρυβε πολύ μεγάλες συγκινήσεις για το τέλος, όπου αποδείχθηκε περίτρανα ότι τα πάντα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο, εν προκειμένω στην πισίνα. Η ομάδα του Χαλανδρίου, έχοντας ηττηθεί με δύο γκολ διαφορά (9–7) από τον Ηλυσιακό, τον οποίο ο ΝΟΜ κέρδισε επίσης με δύο γκολ διαφορά, ζητούσε τη νίκη με τρία γκολ και πάνω, ώστε στην τριπλή ισοβαθμία που θα προέκυπτε, να περνούσε με καλύτερο goal average, μαζί με τον Ηλυσιακό (ο οποίος είχε μηδενική διαφορά τερμάτων), αφήνοντας το ΝΟΜ εκτός πρόκρισης. Ο αγώνας ήταν για γερά νεύρα και εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό θρίλερ μέχρι το τέλος, αν και στην αρχή φάνηκε ότι η επικράτηση του ΝΟΜ θα ήταν σχετικά εύκολη, αφού συνεχώς ήταν μπροστά στο σκορ με ένα ή δύο γκολ διαφορά.

Η ανεξήγητη όμως χαλάρωση των παικτών της Μυτιλήνης στις αρχές του 3ου οκταλέπτου, έφερε το ματς στα «ίσα», δίνοντας ψυχολογικό αβαντάζ στους παίκτες του Χαλανδρίου, οι οποίοι κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι, προηγούμενοι με 8–6. Ευτυχώς για το ΝΟΜ, που στον αγώνα αυτό αντιμετώπισε πολύ εχθρική διαιτησία, η Ατλαντίδα δεν κατάφερε να πετύχει το ένατο  κρίσιμο τέρμα με παίκτη παραπάνω, που θα της έδινε την επιθυμητή διαφορά των τριών τερμάτων που χρειαζόταν για την πρόκριση.

Αντίθετα στην κόντρα επίθεση ο ΝΟΜ μείωσε στο ένα γκολ, στη συνέχεια «ανεβάζοντας στροφές» ισοφάρισε και στο τελευταίο λεπτό μαζί με την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, «έκλεψε» και τη νίκη από το Χαλάνδρι, που αρκέστηκε σε μία πολύ καλή εμφάνιση, κόντρα σε έναν «θεωρητικά» καλύτερο αντίπαλο.

Οι έφηβοι του ΝΟΜ χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά να επιστρατεύσουν όλη τη σοβαρότητα, την αυτοπειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση που δεν έδειξαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προκειμένου να καταβάλλουν έναν αντίπαλο, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ήταν του επιπέδου τους.

Με την ομάδα εφήβων του ΝΟΜ που προπονεί ο Γιώργος Δάλλας με έφορο polo το Στρατή Μανιατέλλη, αγωνίστηκαν οι αθλητές: Γιώργος Παχός (τερμ.), Αχιλλέας Οικονόμου (τερμ.), Αλέξανδρος Αλαμανέλλης, Μάρκος Πίτσιος, Κωνσταντίνος Κυριάκης, Στράτος Πάντας, Άγγελος Μανιατέλλης, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Γιώργος Κρικλάνης, Ανατόλ Λαγκαδάς, Νίκος Μαϊστρέλλης, Άγγελος Μανίκας, Στρατής Ματαρέλλης, Διονύσης Παντελής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey