1.500 ευρώ συνδρομή για το κολυμβητήριο!

15/03/2011 - 15:24 Τελευταία τροποποίηση στις 09/09/2011 - 16:05

Συνάντηση για το πολύκροτο θέμα του σφραγίσματος του Κλειστού Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης είχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης με μέλη των αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται εκεί. Όπως μας ενημερώνει η καλή συνάδελφος Ντίνα Βερβέρη από τα «Νέα της Λέσβου» με ρεπορτάζ της, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα με τους συλλόγους να εκφράζουν την πρόθεσή τους να συνδράμουν οικονομικά με έμβασμα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του κολυμβητηρίου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Σε καλό κλίμα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής η συνάντηση του Προέδρου του Οργανισμού Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού, Κώστα Αστυρακάκη και της Αντιπροέδρου, Σοφίας Δόλκα με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Αθλητικών Συλλόγων κολύμβησης, πινγκ – πονγκ και πάλης που δραστηριοποιούνται στο Κολυμβητήριο.

Η συνάντηση ζητήθηκε από τον κ. Αστυρακάκη μετά από την διαπίστωση του μεγέθους των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν στην λειτουργία του αθλητικού αυτού χώρου και οι Σύλλογοι δήλωσαν ότι θα συνδράμουν στην κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών εξόδων του ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη των Συλλόγων, γυμναστές και προπονητές οι οποίοι άκουσαν με προσοχή τις μεγάλες δαπάνες που απαιτούνται για να λειτουργεί το Κολυμβητήριο και μάλιστα σε μια περίοδο που τα χρέη πνίγουν τον Δήμο μέχρι το λαιμό. Συνολικά οι οφειλές του Δήμου σήμερα για την λειτουργία του Κολυμβητηρίου φθάνουν τις 200.000 ευρώ και μεγάλο μέρος αυτών προέρχεται από την προμήθεια ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης, μέχρι και 10 τόνους, σε μηνιαία βάση. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού ζήτησε την συμβολή των εκπροσώπων των Συλλόγων στην κάλυψη αυτών των εξόδων και εκείνοι δέχτηκαν να συμμετέχουν στην προσπάθεια του Δήμου καταβάλλοντας συνολικά κάθε μήνα 1.500 ευρώ.

Βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι η επιβάρυνση αυτή θα μετακυληθεί στους γονείς που καταβάλλουν κάθε μήνα ένα μικρό ποσό για την άθληση των παιδιών τους στα Σωματεία και το οποίο θα αυξηθεί για να συνεχίσει ουσιαστικά την λειτουργία του το Κολυμβητήριο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ήδη έχουν βάλει “λουκέτο” τους τελευταίους μήνες γύρω στα 10 Δημοτικά Κολυμβητήρια σε όλη την χώρα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ξάνθη, την Καβάλα και την Κρήτη, επειδή ακριβώς δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οι Δήμοι στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται για την λειτουργία τους.

Ο Π. Πίτσιος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΟΜ, Πάνος Πίτσιος μας είπε σχετικά: «Είχαμε αυτή τη συνάντηση με τον κ. Αστυρακάκη και συζητήσαμε διάφορα θέματα και προτάσεις που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του Κολυμβητηρίου και την μείωση των λειτουργικών εξόδων. Από κει και πέρα πρέπει να δείξουν και οι γονείς κατανόηση στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί αλλά κυρίως πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα αυτό που συζητείται εδώ και χρόνια με την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου κολυμβητηρίου που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού».

Ο Κ. Αστυρακάκης
Ο κ. Αστυρακάκης δήλωσε από την πλευρά του: «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη των Συλλόγων που αποδέχτηκαν τις προτάσεις μας και θα συμμετέχουν ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του Κολυμβητηρίου. Από κει και πέρα οι ενέργειές τους έχουν και συμβολικό χαρακτήρα γιατί στις δύσκολες μέρες που ζούμε έχει ξεκινήσει να καλλιεργείται σε όλους η συνείδηση για συνεργασία και συλλογικές λειτουργίες για την διευθέτηση των προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα όλων μας».

Πηγή: "Τα Νέα της Λέσβου"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey