Με στόχο την άνοδο στη Γ' Εθνική

03/08/2011 - 10:29 Τελευταία τροποποίηση στις 03/08/2011 - 10:44

Από την Πέμπτη (4/8) έως και την Κυριακή (7/8) πραγματοποιούνται οι αγώνες της Β’ Φάσης – Τελικής του Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας στους άνδρες, για την αγωνιστική περίοδο 2011.  

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι 12 ομάδες που προκρίθηκαν από τις 30 συνολικά, που συμμετείχαν στην Α’ Φάση (οι δύο πρώτες ομάδες από τους 6 ομίλους).

Στη Β' Φάση, σχηματίστηκαν δύο όμιλοι των έξι ομάδων έκαστος, οι οποίες θα αγωνιστούν με τη  μέθοδο ένας εναντίον όλων. Οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία του κάθε ομίλου, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε «χιαστί» αγώνες νοκ άουτ. Οι δύο νικητές ανεβαίνουν απευθείας στη Γ' Εθνική, ενώ θα συναντηθούν και στον τελικό για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι δύο ηττημένοι θα συναντηθούν μεταξύ τους για την κατάκτηση της 3ης θέσης, που επίσης οδηγεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.  

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης, μετά την άνετη πρόκριση που πέτυχε στους αγώνες της Α’ Φάσης, τοποθετήθηκε στον 1ο Όμιλο και θα αντιμετωπίσει, στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, κατά σειρά τις ομάδες: Ν.Ε. Λάρισας, Ν.Ο. Ναυπλίου, Α.Ο. Ατλαντίδας Χαλανδρίου, Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης και ΟΠΑΘΑ Πατρών.

Και οι πέντε αντίπαλοι του Ν.Ο.Μ. βρίσκονται στα επίπεδα της ομάδας, αν και υπάρχουν αρκετές άγνωστες παράμετροι για τη δυναμικότητά τους. Ωστόσο το βασικότερο ζητούμενο για την ομάδα της Μυτιλήνης είναι ο ίδιος της ο εαυτός, δεδομένων των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, ως προς τη συγκρότηση της αποστολής. Τα οικονομικά αδιέξοδα του πόλο του Ν.Ο.Μ. (που προήλθαν κυρίως από το δίμηνο κλείσιμο του κολυμβητηρίου και τη μη είσπραξη των μηνιαίων συνδρομών), έχουν δημιουργήσει μείζον ζήτημα στην οργάνωση της δεύτερης αυτής αποστολής, σε διάστημα μόλις 15 ημερών. Επιπλέον, η διεξαγωγή του τουρνουά εντός του Αυγούστου, ενδεχομένως να μην επιτρέψει σε ορισμένους παίκτες να συμμετάσχουν, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Μέχρι αυτή την ώρα η αποστολή δεν έχει εξασφαλιστεί, ενώ διοικητικό συμβούλιο, έφοροι πόλο, παίκτες, τεχνική ηγεσία και φίλοι του Ν.Ο.Μ., καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να μην ματαιωθεί τελικά η συμμετοχή της ομάδας στη διοργάνωση. Χαρακτηριστικό του κλίματος των τελευταίων ημερών, είναι ότι οι παίκτες της αντιρκής ομάδας του Ν.Ο.Μ., αντί να ασχολούνται απερίσπαστοι με την προπόνησή τους, προβαίνουν σε «κινήσεις» εξεύρεσης μικρών χορηγών – χρηματοδοτών (χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα προβολής), προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αποστολή, ενώ οι έφηβοι του Ν.Ο.Μ. προς τιμήν τους, προσπαθούν να προσεγγίσουν τους φίλους της ομάδας, ώστε να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους για την επιβίωσή της.    

Η κατάσταση αυτή, με τους ενήλικες παίκτες να χρηματοδοτούν οι ίδιοι τη συμμετοχή τους (οι ανήλικοι ούτως ή άλλως πληρώνουν συνδρομή και αποστολές όλο το χρόνο), αν και δεν είναι πρωτόγνωρη, φέτος έχει λάβει οξύτατες διαστάσεις και επιτείνεται από την κρίση. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η ομάδα του Ν.Ο.Μ. θα προσπαθήσει, αν τελικά πραγματοποιηθεί η αποστολή με το σύνολο των παικτών, να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και εάν όλα κυλίσουν ομαλά να προκριθεί στους "4" και στη συνέχεια να διεκδικήσει την άνοδο και την επιστροφή της στη Γ' Εθνική.  

Όπως ήδη έχει γραφεί, η ανδρική ομάδα της Μυτιλήνης διαθέτει ένα αξιόμαχο και «κολυμπημένο» σύνολο, που απαρτίζεται από τους παλιούς 25άρηδες, πλαισιωμένους από τα ταλέντα της εφηβικής ομάδας (15άρηδες και 16άρηδες). Το «μίγμα» αυτό, στην πρώτη φάση απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί καλά, αρκεί να υπάρξει λίγη τύχη και σωστή διαιτησία. Σπουδαιότεροι αντίπαλοι, μάλλον είναι η Λάρισα και το Ναύπλιο, τους οποίους  ο Ν.Ο.Μ. κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στα δύο πρώτα παιχνίδια και αυτό λογίζεται ως ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο.  

Φυσικά ο στόχος της ανόδου, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητος και προφανής για την ιστορία του Ν.Ο.Μ., εν τούτοις τα τεράστια οικονομικά προβλήματα σε συνδυασμό με τα διαρθρωτικά του αθλήματος στη Μυτιλήνη, που οι άλλες ομάδες δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν τουλάχιστον σ’ αυτό το βαθμό, τον καθιστούν αβέβαιο και ζητούμενο, ενώ χρόνο με το χρόνο τα πράγματα γίνονται ολοένα και δυσκολότερα για την πορεία του ιστορικού Ν.Ο.Μ.    

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων του Ν.Ο.Μ. είναι το ακόλουθο:  

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011, ώρα 19:30: Ν.Ο.Μ. – Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011, ώρα 12:00: Ν.Ο.Μ. – Ν.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ   
Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011, ώρα 18:00: Ν.Ο.Μ. – Α.Ο. ΑΤΛΑΝΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011, ώρα 12:00: Ν.Ο.Μ. – Ν.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011, ώρα 18:00: Ν.Ο.Μ. – ΟΠΑΘΑ ΠΑΤΡΩΝ

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Μ., προσκαλεί τους Μυτιληνιούς φίλους του Συλλόγου που κατοικούν στην Αθήνα, να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να συμπαρασταθούν στην ομάδα. Το  ανοιχτό κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος (παραλιακή) και η πρόσβαση ιδιαίτερα για τους Μυτιληνιούς των νοτίων προαστίων είναι πολύ εύκολη (σταθμός τραμ “2η Αγίου Κοσμά”, ακριβώς έξω από το κολυμβητήριο).  

Η συγκεκριμένη αποστολή του Ν.Ο.Μ., πιστεύεται ότι τελικά θα επιτευχθεί με την ηθική και υλική συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού τα τελευταία χρόνια, της “NEL LINES”, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και με τη συνδρομή των δεκάδων φίλων – επαγγελματιών της ομάδας, που χωρίς δεύτερη σκέψη βοήθησαν, ο καθένας με τις δυνάμεις του, όσο μπόρεσαν το σύλλογο.  

Η ομάδα ανδρών του Ν.Ο.Μ., που προπονεί ο Γιώργος Δάλλας, με έφορο το Γιώργο Χρηστίδη, θα αγωνιστεί με την ακόλουθη σύνθεση: Γιώργος Παχός (τερμ.), Λάσκαρης Σέλος (τερμ.), Γιάννης Αθηνιώτης, Αλέξανδρος Αλαμανέλλης, Ηλίας Βουλάς, Δημήτρης Γιαννέλος, Ανατόλ Λαγκαδάς, Άγγελος Μανίκας, Στρατής Ματαρέλλης, Νίκος Μούχος, Θανάσης Παναγούλιας, Στρατής Πάντας, Γιώργος Παρίσης, Στρατής Πετρέλλης, Μάρκος Πίτσιος, Γιώργος Τηνιακός, Θανάσης Χαϊδούτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey