Και... επίσημα λουκέτο στο Κολυμβητήριο

16/09/2011 - 19:57 Τελευταία τροποποίηση στις 16/09/2011 - 20:00

Η διαρροή του πορίσματος λίγες ημέρες πριν αυτό εκδοθεί, είχε αναδείξει αυτό που όλοι λίγο έως πολύ γνώριζαν και μάλιστα πολύ καλά, αλλά παρ΄ όλα αυτά σοκαρίστηκαν όταν συνειδητοποίησαν πως το κολυμβητήριο είναι παντελώς ακατάλληλο να φιλοξενήσει στην παρούσα φάση οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Ελέγχου και Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Λέσβου και επίσημα πια εισηγήθηκε τη μη πραγματοποίηση καμίας αθλητικής εκδήλωσης, αναγνωρίζοντας τα μεγάλα προβλήματα στατικότητας του κολυμβητηρίου τόσο στα υποστηλώματα του κτηρίου, όσο και στην στατικότητα της ίδιας της πισίνας!

Λίγο νωρίτερα το πρωί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος για το θέμα και στην οποία ήταν παρών και ο Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Κώστας Σπυράκος, δήλωσε ξεκάθαρα πως το κολυμβητήριο θα μείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας…

«Δεν διακινδυνεύουμε τίποτα…», είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο Καθηγητής του ΕΜΠ, που ήρθε στη Λέσβο έπειτα από παρέμβαση του πρώην Πρύτανη Κώστα Μουτζούρη για να οργανώσει εξονυχιστική αυτοψία, προκειμένου να διαπιστωθεί με τον καλύτερο τρόπο ποιες παρεμβάσεις απαιτούνται να πραγματοποιηθούν, από την πρόχειρη δική του παρατήρηση στο κολυμβητήριο ήταν ξεκάθαρος.

 «Ένα χρόνο σίγουρα κλειστό»

«Το κτήριο αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα στατικότητας. Είναι σαφές πως με τις υπάρχουσες συνθήκες το κολυμβητήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Μέσα σε δύο τρεις μήνες, θα έχει ολοκληρωθεί και η δική μας αυτοψία. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πότε εκτιμά ο ίδιος να είναι σε θέση το κολυμβητήριο να λειτουργήσει ξανά, ο κ. Σπυράκος χωρίς περιστροφές υποστήριξε πως υπό προϋποθέσεις μπορεί να ανοίξει ξανά για το κοινό και τα σωματεία μετά από έναν χρόνο. Σε συνάρτηση βέβαια και με το πόσο θα γρήγορα θα εκπονηθεί σχετική μελέτη, αλλά και το πως θα εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια…".

Το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου

Σε ότι αφορά τώρα στο πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων του Δήμου Λέσβου που υπογράφουν οι κ.κ Βαθρακούλης Χρήστος, Μαρμαράς Νικόλαος, Ελευθεριάδης Ελευθέριος και Παπανικολόπουλος Γεώργιος, οι διαπιστώσεις της… τρομάζουν. Ειδικότερα κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν έντονα σημάδια αποσάρθρωσης του οπλισμού των υποστηλωμάτων εξωτερικά και ιδιαιτέρως σε αυτά στη νότια πλευρά του κολυμβητηρίου προφανώς λόγω του ότι αυτά βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Επίσης διαπιστώθηκαν έντονα σημάδια αποσάρθρωσης του οπλισμού και στα τοιχώματα της μεγάλης πισίνας που σε συνδυασμό με την έντονη υγρασία έχουν προκαλέσει φουσκώματα στα επιχρίσματα των τοιχωμάτων της αλλά και μικρές διαρροές ύδατος πέριξ αυτής.

Ας σημειωθεί πως η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να διαπιστώσει το μέγεθος της διάβρωσης του οπλισμού, δεδομένου πως δεν κατέχει τα κατάλληλα μηχανήματα ακτινογράφησης. Για το λόγο αυτό προτείνει να γίνουν όλες οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey