Ξεκάθαρη απάντηση Αστυρακάκη

15/02/2012 - 11:48

Άμεση ήταν η τοποθέτηση του Πρόεδρου του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, αναφορικά με την καταγγελία των Αργοναυτών όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου.

Ο κ. Αστυρακάκης κάνει λόγο για σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας το κολυμβητήριο "πηγή κινδύνου για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών και των εργαζομένων", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε βράδυ προσεύχεται για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

«Αλχημείες βλέπουμε μόνο στα λεγόμενα και τους ισχυρισμούς του σωματείου. Και προφανώς σκοπιμότητες. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση για το γεγονός ότι αυτά που γράφονται είναι εκτός πραγματικότητας.

Έχουμε τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους σε όλο το νησί και παρόλαυτα η κάκιστη κατάσταση στην οποία παραλάβαμε το κολυμβητήριο και από άποψη στατικότητας, αλλά και μηχανολογικού εξοπλισμού, μας αναγκάζει να αφιερώνουμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας σε αυτό. Οι λέβητες που ήταν όλοι τρύπιοι και εκτός λειτουργίας έχουν επισκευαστεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρύπιος λέβητας, άρα η διοίκηση των Αργοναυτών ψεύδεται».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού έκανε λόγο για επικινδυνότητα του χώρου, καθώς το μηχανοστάσιο αποτελεί πηγή κινδύνων για την ασφάλεια των αθλητών και των εργαζομένων: «Σχεδόν καθημερινά δουλεύουν συνεργεία τα οποία πληρώνονται από τον Δήμο για να επισκευάζουν μηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε να  εξασφαλίζεται η λειτουργία του προς όφελος των παιδιών. Γιατί δυστυχώς κάποιοι «μεγάλοι» παραμένουν εμποτισμένοι με την αρρωστημένη ελληνική πραγματικότητα. Αν κάποιος επισκεφτεί το μηχανοστάσιο θα διαπιστώσει πως αποτελεί πηγή κινδύνων για την σωματική ακεραιότητα όλων αυτών  που αθλούνται ή εργάζονται στο χώρο. Αυτό το γνωρίζουν όσοι από τους γονείς ή από τους υπεύθυνους των σωματείων ενδιαφέρονται. Αυτός ο εξοπλισμός ήταν για πολλά χρόνια ασυντήρητος. Δεν μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε διότι το κόστος είναι μεγάλο αφού έχουμε δρομολογήσει την αλλαγή καυσίμου που θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Κάθε βράδυ προσεύχομαι να μην συμβεί κάτι».

Όσο για το αίτημα του συλλόγου να βάλει ο Δήμος υπεύθυνο στο κολυμβητήριο, ο κ. Αστυρακάκης απάντησε ότι υπάρχει ήδη υπεύθυνος, ενώ άφησε αιχμές και προς τη διοίκηση των Αργοναυτών, λέγοντας ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι να εισπράττουν τις συνδρομές των αθλητών: «Ο κ. Μουτζούρης που έχει αναλάβει υπεύθυνος της επιτροπής κολυμβητηρίου έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα προβλήματα του χώρου και αυτή τη στιγμή δουλεύει αφιλοκερδώς, καθημερινά, για αυτή την υπόθεση. Οι διοικούντες των Αργοναυτών αντί για υποδείξεις, μπορούν να συνεισφέρουν και ηθικά και οικονομικά για την λειτουργία του κολυμβητηρίου και όχι μόνο να απαιτούν. Εξάλλου επί χρόνια εισπράττουν συνδρομές από τα παιδιά, χωρίς να αποδίδουν τίποτα στο Δήμο και πολλές φορές χωρίς να σέβονται το χώρο που τους διαθέτουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey