Νέα κόντρα για το Κολυμβητήριο

24/02/2012 - 15:10 Τελευταία τροποποίηση στις 24/02/2012 - 15:19

Νέο επεισόδιο στην πρόσφατη κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Κολυμβητήριο Μυτιλήνης και συγκεκριμένα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται οι αθλητές στην πισίνα, είχαμε χτες με ανακοίνωση που εξέδωσε ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας των Αργοναυτών Κώστας Σπυρέλλης και στην οποία απαντά στα όσα υποστήριξαν για το θέμα, τόσο ο κ. Αστυρακάκης όσο και η κ. Γιαννακού, Πρόεδρος του συλλόγου. 

Ο κ. Σπυρέλλης είχε ανοίξει το ζήτημα προ ημερών με δελτίο Τύπου που είχε αποστείλει στα ΜΜΕ και στο οποίο κατηγορούσε το Δήμο Λέσβου και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Αστυρακάκη, για το γεγονός ότι το νερό στην πισίνα είναι κρύο, με αποτέλεσμα οι αθλητές να μην μπορούν να προπονηθούν, ενώ έκανε λόγο και για "αλχημείες" που γίνονται για να κλείσει εκ νέου το κολυμβητήριου.

Η απάντηση του κ. Αστυρακάκη ήταν άμεση, ενώ στο θέμα παρενέβη και η Πρόεδρος των Αργοναυτών κ. Γιαννακού, η οποία διαχώρισε τη θέση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου από αυτή του προπονητή, λέγοντας ότι οι καταγγελίες έγιναν ερήμην της διοίκησης, παίρνοντας ουσιαστικά θέση υπέρ του κ. Αστυρακάκη.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα της Λέσβου":

Συνθήκες… Ρούμπιν Καζάν
Ο κ. Σπυρέλλης στην ανακοίνωση του τονίζει ότι η προηγούμενη επιστολή του ήταν η δίκαιη αγανάκτηση των αθλητών και των γονιών τους  και ίσως και η δίκαιη αγανάκτηση και άλλων αθλητών και προπονητών των άλλων συλλόγων της πόλης που καθημερινά βιώνουν στο πετσί τους τέτοιες θερμοκρασίες. Μάλιστα όπως τονίζει κάποιοι χαριτολογώντας τις αποκάλεσαν θερμοκρασίες Ρούμπιν Καζάν λέγοντας ότι  κατανοεί τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας αλλά μπορεί να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του χώρου.

Για τους ισχυρισμούς  του κ. Αστυρακάκη ότι οι Αργοναύτες μαζεύουν μόνο συνδρομές χωρίς να αποδίδουν τίποτα στο Δήμο και ενίοτε δημιουργούν προβλήματα και ζημιές στο χώρο  ο κ. Σπυρέλλης τόνισε: «Οι συνδρομές του συλλόγου καλύπτουν ως επί των πλείστων οδοιπορικά έξοδα 6 προπονητών που απασχολεί ο σύλλογος. Αμφιβάλλω κιόλας αν καλύπτονται εξ ολοκλήρου τα έξοδα μεταφοράς τους. Προσωπικά έχω καθαρίσει επανειλημμένως τα αποδυτήρια ανδρών και γυναικών όταν το προσωπικό του κολυμβητηρίου βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας. Να αναφέρω επίσης ότι τοποθετούσα και τους διαδρόμους στην πισίνα επί καθημερινής βάσης. Άλλωστε δεν μας ζητήθηκε ποτέ να συνδράμουμε στον Δήμο.

Η θέση μας όμως είναι ξεκάθαρη. Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση για κάτι τέτοιο αν οι συνθήκες λειτουργίας του (πετρέλαιο, καθαριότητα κ.τ.λ)το επέτρεπαν. Όσο για ζημιές δεν γνωρίζω και αν ήθελε ο κ. Αστυρακάκης να μου τις επισημάνει παρακαλώ να το κάνει. Θα ήμουν βέβαια αγνώμον αν δεν αναφερόμουνα στο γεγονός ότι ο Δήμος και στο παρελθόν και τώρα μας έχει βοηθήσει και σε διοργάνωση αγώνων και στην παραχώρηση χώρων για την λειτουργία του καλοκαιρινού μας camp και τον ευχαριστούμε για αυτό."

Συνεχίζοντας ο προπονητής των Αργοναυτών υποστήριξε ότι ο κ. Μουτζούρης έχει ενημερωθεί από τον ίδιον πολλές φορές και για την έλλειψη πετρελαίου και για τους τρύπιους λέβητες οι οποίοι μετά από ένα μήνα κακής λειτουργίας επισκευάστηκαν όπως είπε από ιδιώτη αφιλοκερδώς.

Ευθείες βολές κατά της Προέδρου κ. Γιαννακού
Συνεχίζοντας ο κ. Σπυρέλλης ρίχνει ευθείες βολές εναντίον της Προέδρου των Αργοναυτών κ. Γιαννακού την οποία κατηγορεί για μικρόψυχη μίζερη πολιτική: «Όσον αφορά την Πρόεδρο των Αργοναυτών και την σπουδή της να διαχωρίσει την θέση της και να «καρφώσει» τον προπονητή της αγνωστικής ομάδας του συλλόγου προφανώς βρίσκεται και κάνει λόγο για άλλο κολυμβητήριο. Θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την γνώμη των αθλητών για το πώς καταφέρνουν να βγάλουν δίωρες προπονήσεις σε τέτοιες συνθήκες.

Το νερό δεν είναι λίγο κρύο όπως λέει αλλά πολύ κρύο.  Ας σταματήσει λοιπόν την μικρόψυχη μίζερη πολιτική της. Για να λέω την γνώμη μου και να μεταφέρω την άποψη των αθλητών μου δεν χρειάζομαι την έγκριση του Δ.Σ. Θεωρώ ότι η κριτική κάνει καλό σε όλους. Οι κολακείες και τα χειροκροτήματα εξυπηρετούν μόνο προσωπικά οφέλη»

Τέλος στις πληροφορίες που τον ήθελαν να παραιτείται από την θέση του προπονητή ο κ. Σπυρέλλης απάντησε: «Για παραίτηση ούτε λόγος για αυτή την περίοδο. Έχω μια καλοδουλεμένη κολυμβητική ομάδα και θα ήταν ιεροσυλία να θυσιάσω αυτά τα υπέροχα παιδιά στο βωμό της σκοπιμότητας»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey