Πρωταθλητής Ευρώπης από τον Άϊ Στράτη!

01/03/2012 - 14:32 Τελευταία τροποποίηση στις 01/03/2012 - 14:39

Δυο εξαιρετικά μεγάλες διακρίσεις για τον Θοδωρή Νικολέτο ανοίγουν το δρόμο για να διαπρέψει ο 17χρονος με καταγωγή από τον Άι-Στράτη, στο αγώνισμα της τεχνικής κολύμβησης.

Η τελευταία μεγάλη διάκριση ήταν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία, που κατέλαβε την πρώτη θέση, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Νέων στα 800 μέτρα επιφανείας στην τεχνική κολύμβηση, δηλαδή κολύμβηση με μονοπέδιλο.

Ενάμισι χρόνο νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2010, ο μόλις 15 ετών πρωταθλητής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Τεχνικής Κολύμβησης, που διεξήχθη στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, κατέλαβε τη δεύτερη θέση, παίρνοντας αργυρό μετάλλιο στα 800, καθώς και στα 1.500 μέτρα επιφανείας, με χρόνο 13.09.77.

Ο Θοδωρής Νικολέτος πριν από λίγους μήνες τιμήθηκε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, που τον βράβευσε μαζί με όλους τους διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Προσφάτως βραβεύτηκε και από το Σύλλογο των Απανταχού Αγιοστρατιτών, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου και θείος του Θοδωρή, Γιώργο Νικολέτος, δήλωσε: «Είναι για μας όλους τους Αγιοστρατίτες μεγάλη τιμή ένα δικό μας παιδί να ανεβαίνει τόσο ψηλά και να πετυχαίνει τέτοιες διακρίσεις. Με όλες μας τις δυνάμεις θα τον στηρίξουμε και του ευχόμαστε να μας φέρνει πάντα μεγάλες νίκες».

Ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, δήλωσε σε τοπικό Μέσο: «Για μας όλους τους κατοίκους του νησιού, που τα καλοκαίρια βρισκόμαστε μαζί με το Θοδωρή και τους γονείς του, που και οι δύο κατάγονται από το νησί, είναι μεγάλη τιμή ένας τόσο σπουδαίος αθλητής να είναι δικό μας παιδί. Το καλοκαίρι που θα έρθει στο νησί, θα διοργανώσουμε εκδήλωση και θα τον τιμήσουμε».

(Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey