Εντυπωσιακός Χμαϊντούχ στον Κάμπο της Χίου

02/09/2014 - 13:50 Τελευταία τροποποίηση στις 03/09/2014 - 23:44

Hmaidouch_Husein_Athlokinisi_Xios_MarathoniosΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή (31/8), με ιδιαίτερη επιτυχία, στο νησί της Χίου ο 3ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της πόλης, που συγκέντρωσε περισσότερους από 150 αθλητές, ανάμεσά τους και τον μαραθωνοδρόμο της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης Χμαϊντούχ Χουσείν.

Ο αγώνας διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε μια μαγευτική διαδρομή στον Κάμπο της Χίου. Ένας θεσμός στον κλασικό αθλητισμό του βορείου Αιγαίου, που καθιερώθηκε ως ο συναρπαστικότερος ημιμαραθώνιος του αιγαιοπελαγίτικου χώρου.

Ο πρωταθλητής της Αθλοκίνησης, Χμαϊντούχ Χουσείν, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και κάτοχος του παλλεσβιακού ρεκόρ στο μαραθώνιο δρόμο με χρόνο 2:36.57, τον οποίο πέτυχε στη Θεσσαλονίκη το 2013, κατέλαβε την 2η θέση στη Χίο πίσω από τον σπουδαίο Κωνσταντίνο Πούλιο (1:12.42), αθλητή που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012. Τρίτος ήταν ο Παύλος Σαρίδης (1.17.58).

Ο μαροκινής καταγωγής Χουσεΐν, που ζει στη Μυτιλήνη από το 2009, κατακτά τη 2η θέση στο συγκεκριμένο αγώνα για τρίτη διαδοχική χρονιά (το 2012 πίσω από τον πανελληνιονίκη Χιώτη πρωταθλητή Χριστόφορο Μερούση και το 2013 πίσω από τον επίσης Χιώτη και με διακρίσεις σε Πανελλήνια πρωταθλήματα Κυριάκο Συμιριώτη).

Τέλος να επισημανθεί ότι ο αγώνας που δίνει ο αγαπητός μας δρομέας, εδώ και ένα χρόνο περίπου, για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και κατ' επέκταση της ελληνικής υπηκοότητας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, παρά το ότι αποτελεί έναν αγώνα πολύ πιο δύσκολο από εκείνους που μας έχει συνηθίσει να δίνει, αυτή τη φορά απέναντι στο... μαραθώνιο της ελληνικής γραφειοκρατείας.

Hmaidouch_Husein_Petropoulos_Xios2014Hmaidouch_Husein_Poulios_Xios2014Hmaidouch_Husein_Xios_2_2014

Με τον προπονητή του Χάρη Πετρόπουλο............... ................... Με τον νικητή Κώστα Πούλιο............... ................... Ο τερματισμός του Χουσείν Χμαϊντούχ

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey