Στην Καλλονή οι Αιγαιοπελαγίτικοι 2015!

08/09/2014 - 14:45 Τελευταία τροποποίηση στις 08/09/2014 - 14:52

arisvaios_aigaiopelagitikoi_parelasi1Σημαντική εξέλιξη για τον κλασικό αθλητισμό του νησιού και για το Στάδιο «Κώστας Κεντέρης», αποτελεί η διοργάνωση των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, που θα φιλοξενηθούν –διά στόματος Δημάρχου Λέσβου- στην Καλλονή.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού, οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου θα πραγματοποιηθούν στο Λεκανοπέδιο, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός κατά τις δημαιρεσίες της Κυριακής, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Πρόκειται για μια πολύ ελπιδοφόρα εξέλιξη αναφορικά με τον κλασικό αθλητισμό της Λέσβου, ο οποίος βιώνει δύσκολες καταστάσεις τους τελευταίους μήνες μετά την ανακαίνιση του «Ταρλά» και το «ξεσπίτωμα» των αθλητών του για όσο διάστημα απαιτήθηκε, αλλά και από τις φθορές που έχουν υποστεί τα δύο ταρτάν σε Μυτιλήνη και Καλλονή λόγω της έντονης χρήσης.

Όπως σημειώνεται στο σημερινό ρεπορτάζ της "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ", με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή έδειξε τις προθέσεις της για την πραγματοποίηση σημαντικών διοργανώσεων, που μπορεί άλλες εποχές να εξασφάλιζε και την κατασκευή νέων σταδίων, αλλά ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προϋποθέτει κάποιες έστω λιγοστές «επιδιορθώσεις» στους αθλητικούς χώρους που τις φιλοξενούν.

Είχε προηγηθεί ένας «αγώνας δρόμου» από τον Αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο, ο οποίος έχοντας ενημερωθεί από μέλη του Αρισβαίου Καλλονής για το ενδεχόμενο ανάληψης της διοργάνωσης, φρόντισε να «τρέξουν» άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» να ζήσει στιγμές του 2000, όταν και εγκαινιάστηκε με το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΡΕΒΑΝΣ», ο Δήμος Λέσβου εξασφάλισε τους 28ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της Λήμνου, που είχε καταθέσει κι εκείνη δικό της αίτημα, προσδοκώντας να επιστρέψει η διοργάνωση στη Μύρινα μετά από το 2003, όταν πραγματοποιήθηκε εκεί για τελευταία φορά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey