Αγώνες Ανωμάλου δρόμου «Χουσεΐν Χμαϊντούχ»

09/12/2014 - 11:10 Τελευταία τροποποίηση στις 22/12/2014 - 21:03


Σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχώρησε η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης, διοργανώνοντας το πρωί του Σαββάτου στα Τσαμάκια τους 1ους Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου για παιδιά, που φέρουν την επωνυμία «Χουσεΐν Χμαϊντούχ», του αγαπητού μαραθωνοδρόμου δηλαδή, που βρέθηκε στη Λέσβο από το Μαρόκο και έκανε το νησί μας δεύτερη πατρίδα του.

Εκατό και πλέον μικροί αθλητές από τις ακαδημίες του συλλόγου αψήφησαν το βροχερό καιρό, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα Τσαμάκια και διασκέδασαν, τρέχοντας σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από ότι είχαν συνηθίσει έως τώρα. Στον αγώνα, που σύμφωνα με τους προπονητές της Αθλοκίνησης θα καθιερωθεί και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, παραβρέθηκε και ο ίδιος ο Χουσεΐν Χμαϊντούχ, τιμώντας με την παρουσία του την εκδήλωση αλλά και τα παιδιά, τόσο κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων με την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τις παροτρύνσεις του για συνεχή προσπάθεια προς τους μικρούς φίλους του κλασικού αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες κατηγορίες ηλικιακών κατηγοριών, ανά ένα έτος γέννησης, με τις αποστάσεις να κυμαίνονται από 250μ μέχρι 1000μ. Ωστόσο, οι διοργανωτές δεν κράτησαν επίσημους χρόνους και συνειδητά δεν παρέδωσαν κύπελλα στους νικητές, αφού πρόθεση τους είναι σε αυτές τις ηλικίες να δοθεί βαρύτητα στη συμμετοχή και όχι στη νίκη ή την κατάταξη. Η αγωνία τους πριν, μα κυρίως το χαμόγελο μετά την προσπάθειά τους, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey