Η μπάλα στην εξέδρα για τους Αιγαιοπελαγίτικους

11/09/2015 - 13:31 Τελευταία τροποποίηση στις 11/09/2015 - 14:21

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση χθες το πρωί, εκφράζοντας την απογοήτευσή της προς το Δήμο Λέσβου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση διεξαγωγής των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στίβου, που ήταν να προγραμματισμένοι να γίνουν στην Καλλονή και τελικώς ματαιώθηκαν λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Σήμερα, ήταν η σειρά του Δήμου Λέσβου να τοποθετηθεί επί του θέματος, με τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής να προτιμούν να... πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, θέτοντας ως βασική τους προτεραιότητα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Αναλυτικά:

"Σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ Λέσβου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Λέσβου, προσπαθεί με κάθε μέσο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές, μια από τις πιο δύσκολες και πολύπλοκες κρίσεις στην ιστορία του τόπου μας. Η ματαίωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, την οποία, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε. Όμως, την ίδια στιγμή, ο Δήμος δεν ήταν άπραγος, αλλά προσπαθούσε και προσπαθεί να χειριστεί με κάθε μέσο την έκρυθμη κατάσταση που δημιούργησαν οι τεράστιες μεταναστευτικές εισροές, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης στην πόλη της Μυτιλήνης και στα χωριά." 

Μόνο που θα πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στους τοπικούς μας άρχοντες, πως η ανάληψη των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων έγινε -με στόμφο και πανηγυρισμούς- το Σεπτέμβρη του 2014, ένα χρόνο πριν δηλαδή, τότε που το μεταναστευτικό δεν ήταν σε έξαρση. Και για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο μηδέν με τον Δήμο Λέσβου να ρίχνει όλο το βάρος των προσπαθειών του στην εκτόνωση της κατάστασης και στην αποσυμφόρηση της πόλης, έχουν μεσολαβήσει σχεδόν 12 μήνες, διάστημα στο οποίο ελάχιστα προχώρησαν οι απαραίτητες διεργασίες για την επιτυχή πραγματοποίησή των αγώνων. Καλή δικαιολογία το μεταναστευτικό ζήτημα λοιπόν, όμως όχι αρκετή για να επεξηγήσει την αδικαιολόγητη ολιγωρία και την αναποτελεσματικότητα της Πολιτείας σε δράσεις γύρω από τον αθλητισμό...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey