Νέα απάντηση του Δήμου Λέσβου στο ΣΕΓΑΣ

16/09/2015 - 19:09

Η ματαίωση των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαθχούν στην Καλλονή φέτος το Σεπτμέβρη, συνεχίζει να προκαλεί... χαρτοπόλεμο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, που ήταν επιφορτισμένοι με την οργάνωση και προετοιμασία της διοργάνωσης. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου είχε δώσει πρόσφατα στη δημοσιότητα μια επιστολή της, με την οποία επέρριπτε ευθύνες προς τη δημοτική αρχή για τη μη διεξαγωγή των αγώνων. Σήμερα, μετά από μια πρώτη προ ημερών τοποθέτηση, ήταν η σειρά του Δήμου Λέσβου και συγκεκριμένα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, να πάρει θέση επί του θέματος.

Αναλυτικά η επιστολή του του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου:

"Προς απάντηση στην από 9-9-2015 ανακοίνωση – διαμαρτυρία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ που αφορά την ακύρωση των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, θα θέλαμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Όπως όλοι καλώς γνωρίζουμε, κύριος διοργανωτής των 28ων, όπως και όλων των προηγούμενων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, τυγχάνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Δήμος Λέσβου ανέλαβε την υποχρέωση να παραχωρήσει στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ την χρήση του γηπέδου με την επωνυμία «Κώστας Κεντέρης» που βρίσκεται στη Καλλονή Λέσβου, να διοργανώσει δεξίωση για τους συμμετέχοντες αθλητές και παράγοντες, καθώς και να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των αθλητών από και προς το παραπάνω γήπεδο της Καλλονής Λέσβου.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με το αριθμ. πρωτ. 4114.10/2371/13.08.2015 έγγραφό της, ενημέρωνε τόσο τον Δήμο Λέσβου, όσο και τον ΣΕΓΑΣ αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη διεξαγωγή των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, εξαιτίας των δύσκολων και έκτακτων οικονομικών δυσχερειών, απόρροια της οποίας, όπως ρητά αναφέρεται στο προαναφερόμενο έγγραφο, υπήρξε η έλλειψη ρευστότητας για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων στο γήπεδο και των εν γένει εκδηλώσεων που αυτή θα χρηματοδοτούσε.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων στο γήπεδο «Κώστας Κεντέρης», χωρίς αυτό ωστόσο να αποτελεί αιτία ακύρωσης διεξαγωγής των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, μιας και αυτοί θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

Βέβαιο είναι ότι αναντίρρητα ο Δήμος Λέσβου, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις, αθόρυβα και χωρίς βαρύγδουπες και καινές ουσίας ανακοινώσεις, δουλεύει για την επιτυχία της διοργάνωσης. Πρέπει δε σε αυτό το σημείο να αναφερθεί, και προς απόδειξη των παραπάνω αναφερομένων, ότι ήδη με πρωτοβουλία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και καλύπτοντας το ίδιο τις όποιες δαπάνες τυχόν απαιτηθούν, έχουν ξεκινήσει τεχνικές εργασίες για την βελτίωση και αποκατάσταση του γηπέδου της Καλλονής Λέσβου «Κώστας Κεντέρης», προκειμένου να μπορέσουν προσεχώς να φιλοξενηθούν αντίστοιχες διοργανώσεις και πρωταθλήματα σε ένα άρτιο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση, ως αρμόδια υπηρεσία, τυγχάνουμε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων, τεχνικών και μη, που αναφύονται από τη χρήση των γηπέδων του νησιού μας, επιχειρούμε δε να επιλύουμε αυτά με αμεσότητα και νομιμότητα, στο μέτρο που μας επιτρέπουν οι οικονομικές μας δυνάμεις.

Σεβόμαστε δε την καλοπροαίρετη κριτική, που βασίζεται ωστόσο δε πραγματικά γεγονότα, και δεν υποκρύπτει εμπάθεια με απώτερο σκοπό την μετατόπιση ευθυνών και δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων." 

 

 

 

 

 

  

                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Π.Δ.Δ

                                   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

                                                            ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

 

 

                                                   ΤΑΜΒΑΚΕΛΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey