Και ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ επιρρίπτει ευθύνες

25/09/2015 - 11:50

Συνεχίζεται ο "χαρτοπόλεμος" λόγω της ματαίωσης των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των στιβικών, αφού πρόκειται για μια διοργάνωση θεσμό του αρχιπελάγους.

Σειρά να επιρρίψει ευθύνες τόσο στο Δήμο Λέσβου όσο και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είχε ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας εκφράζουν τη θλίψη τους για τη μη διεξαγωγή των Αγώνων και διερωτώνται πώς είναι δυνατόν από τους τέσσερις θεσμούς που διοργανώνονται σε ετήσια βάση σε στίβο, ιστιοπλοϊα, κωπηλασία, συμπεριλαμβανομένης και της συνάντησης των ερασιτεχνικών θιάσων του Αιγαίου, μόνο οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου να ματαιώθηκαν φέτος...

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

"Ο ΣΕΓΑΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι τελικά δεν θα διεξαχθούν οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου. Έτσι διακόπτεται, ελπίζουμε για φέτος μόνο, ο σημαντικότερος περιφερειακός, αγωνιστικός θεσμός στίβου στη χώρα μας και ο παλαιότερος στον Αιγαιοπελαγίτικο χώρο.

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και τον Δήμο Λέσβου που στέρησαν από την Αιγαιοπελαγίτικη νεολαία την ευκαιρία του ετήσιου αγωνιστικού και όχι μόνο ανταμώματος, η συμβολή του οποίου στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού των νησιών  υπήρξε καθοριστική.

Στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου που διεξάγονται ανελλιπώς τα τελευταία 30 χρόνια  οφείλεται ένα δίκτυο σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την έκταση του νησιωτικού συμπλέγματος του Αρχιπελάγους, στην ύπαρξη πληθώρας αθλητικών Σωματείων, που διακρίνονται στις Πανελλήνιες διοργανώσεις, αλλά και στην ανάδειξη πληθώρας Ολυμπιονικών, Παγκόσμιων Πρωταθλητών, εκατοντάδων μελών των Εθνικών Ομάδων διαφόρων κατηγοριών και Πανελληνιονικών.

Απορίας άξιο είναι, τέλος, το γεγονός ότι από τους 4 θεσμούς που διεξάγονται σε ετήσια βάση ( Ιστιοπλοϊκοί, Κωπηλατικοί και θεατρικοί αγώνες) μόνο οι αγώνες Στίβου ματαιώθηκαν. Ελπίζομε ότι την επόμενη χρονιά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα", αναφέρει η ανακοίνωση."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey