Tα ελληνικά μίτινγκς του 2016

16/10/2015 - 10:09 Τελευταία τροποποίηση στις 16/10/2015 - 11:21

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή καθορίζεται το αγωνιστικό πρόγραμμα της επόμενης περιόδου στο στίβο με τα κορυφαία ελληνικά μίτινγκς να προετοιμάζονται ξανά να φιλοξενήσουν σημαντικούς Έλληνες και ξένους αθλητές του κλασικού αθλητισμού.

Τα Χανιά θα ανοίξουν την αυλαία στον ελλαδικό χώρο με το διεθνές μίτνγκ "Χανιά 2016" στις 21 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσουν στην ίδια πόλη τα "Βενιζέλεια", που διοργανώνονται από τον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, στις 30 Μαΐου. Ας μην ξενχάμε ότι το 2016 αποτελεί ολυμπιακή χρονιά, γεγονός που αναγκάζει όλα τα σημαντικά διεθνή μίτιγκς να μεταφερθούν νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, για να καλύψουν τις ανάγκες Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Το κλείσιμο της τετράδας των σημαντικών διοργανώσεων, που γίνονται Μάιο και Ιούνιο στη χώρα μας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 4 Ιουνίου με τα "Ζαχαριάδεια", που συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής, ο Αετός και οι βετεράνοι αθλητές του "Γηραιού". Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα σπουδαίο μίτινγκ, τα "Παπαφλέσσεια", στις 27 Μαΐου στην Καλαμάτα. Η οριστική μορφή για το καλεντάρι του 2016 θα ανακοινωθεί από το ΣΕΓΑΣ μετά τη σχετική έγκριση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Βέβαια, σε τοπικό επίπεδο μόνο θλίψη προκαλεί η σχετική συζήτηση, όταν στο παρελθόν η πόλη της Μυτιλήνης διοργάνωνε το Grand Prix "Κεντέρεια", προς τιμήν του Ολυμπιονίκη μας Κώστα Κεντέρη και φέτος δεν κατόρθωσε να φέρει εις πέρας ούτε τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Και είναι κρίμα, γιατί σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, τέτοιου επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη χορηγών, δίχως ουσιαστικό κόστος για τους τοπικούς φορείς, η μόνη φροντίδα των οποίων είναι να έχουν σε καλή κατάσταση τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Κάτι που δυστυχώς σε ότι αφορά τη Λέσβο, δε βρίσκει καν εφαρμογή ούτε στα στοιχειώδη (βλ. ταρτάν).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey