Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! [pics & vid]

04/07/2017 - 21:34 Τελευταία τροποποίηση στις 05/07/2017 - 21:12

Άψογη σε όλα τα επίπεδα ήταν η διοργάνωση της 1ης Αθλητικής και Πολιτιστικής Συνάντησης Νέων Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Στάδιο Μυτιλήνης. Αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών, ήρθαν στη Λέσβο από τα νησιά της Λήμνου, της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας, συμμετέχοντας στην εκδήλωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, που σκοπό έχει να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Περισσότερα από 200 παιδιά συμμετείχαν στη διοργάνωση, από 17 συλλόγους κλασικού αθλητισμού, εκπροσωπώντας τα νησιά της Χίου, της Σάμου, της Ικαρίας, της Λήμνου και φυσικά της οικοδέσποινας Λέσβου. Αναλυτικά έλαβαν μέρος: Παγχιακός ΓΣ, ΦΟ Βροντάδου Χίου, ΑΣ Έφηβος Χίου, ΑΣ Ολυμπιάδα Χίου, ΑΣ Αναγέννηση Σάμου, ΠΕΨΑΣ Η Ρίβα, ΠΑΣ Ίκαρος, Πανικαριακός ΑΣ, ΑΕ Λήμνου, ΑΟ Ηφαιστία Λήμνου, ΑΕ Λέσβου Καλλονής, Αθλοκίνηση Μυτιλήνης, Αλκαίος Μυτιλήνης, Αρισβαίος Καλλονής, Αρίων Μυτιλήνης, ΓΑΣ Ολυμπιάς Μηθύμνης, Φιλαθλητικός Μυτιλήνης.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στα πρότυπα των μεγάλων διοργανώσεων. Η αποστολή κάθε συλλόγου παρέλασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ακολούθως έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και δόθηκε ο όρκος των αθλητών, τον οποίο έδωσε η πρωταθλήτρια της ΑΕ Λέσβου Καλλονής, Μαντώ Ανθούσα.

Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό, αφού υπήρχαν αθλητές και αθλήτριες με διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι υψηλές επιδόσεις, που χειροκροτήθηκαν θερμά από τους φίλους του κλασικού αθλητισμού, οι οποίοι βρέθηκαν στις κερκίδες του "Ταρλά".

Στα αξιοσημείωτα, η παρουσία του πρωταθλητή Ελλάδας Χριστόφορου Μερούση από τη Χίο, αλλά και του κατόχου του Πανελληνίου ρεκόρ στα 400μ, του πρώην αθλητή του Αλκαίου Μυτιλήνης, Δημήτρη Ρέγα. Τους αγώνες παρακολούθησε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Γεώργιος Καμπούρης, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Με βάση τα αποτελέσματα, την 1η θέση στη βαθμολογία των συλλόγων κατέκτησε ο Έφηβος Χίου, ακολούθησε στη 2η θέση η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης και 3ος ήταν ο Παγχιακός. Καλύτερη αθλήτρια των αγώνων αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια της ΑΕ Λέσβου Καλλονής, Μαντώ Ανθούσα, η οποία κέρδισε τόσο στα 400μ όσο και στα 800μ. Καλύτερος αθλητής βραβεύτηκε ο Δημήτρης Τζήκας του Έφηβου Χίου, που κυριάρχησε επίσης στα 400μ και στα 800μ, συμμετέχοντας και στη σκυταλοδρομία 4x200μ.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου τίμησε την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης πραγματοποίησης των αγώνων, ενώ ακολούθως ο εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος βράβευσε την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου για την τεχνική υποστήριξη της διοργάνωσης. Επίσης απονεμήθηκαν πλακέτες στους εκπροσώπους των Γιατρών του Κόσμου και του Χαμόγελου του παιδιού, που κάλυψαν ιατρικά την εκδήλωση. 

Στην τελετή λήξης, έγινε η παράδοση-παραλαβή της σημαίας των αγώνων από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου προς την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ακολούθως στην περιφερειακή ενότητα Χίου και τέλος στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, που θα διοργανώσει τη 2η Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Βορείου Αιγαίου, το 2018. 

Αμέσως μετά, όλες οι αποστολές κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο "Silver Bay", όπου είχαν καταλύσει. Εκεί πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο πάρτυ, με τα παιδιά να διασκεδάζουν ως αργά τη συμμετοχή τους στην 1η Αθλητική και Πολιτιστική Νέων Βορείου Αιγαίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey